Zverolekárovi veľkí a malí priatelia přehled

Zverolekárovi veľkí a malí priatelia
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342960/mid_zverolekarovi-velki-a-mali-priateli-loT-342960.jpg 5 351 351

Zvěrolékař série

Zverolekárove cudzokrajné dobrodružstvá pokračujú, tentoraz nie na mori, ale vo vzduchu. Nečudo, že po vzrušujúcej plavbe Baltikom James Herriot dostáva túlavé topánky. Vidina exotického Orientu a slávnych svedkov jeho minulosti je priveľmi lákavá, aby odmietol ponuku sprevádzať stádo kráv v lietadle smerujúcom do rušnej tureckej metropoly. Nie vždy však skutočnosť splní očakávania a yorkshirský zverolekár má opäť možnosť presvedčiť sa, že všade dobre, doma najlepšie-a čo hlavné, bezpečnejšie. Najmä ak sú s ním spokojní všetci jeho dvojnohí a štvornohí priatelia, ktorých trápi čosi, s čím si môže poradiť iba odborník, ktorý dobre pozná svoju klientelu. Môže to potvrdiť farmár Dunning, keď mu treba zbaviť rohov stádo hovädzieho dobytka, majiteľka maškrtného labradora Brandyho, nehovoriac o cestárovi Lionelovi Broughovi, čo sa napriek peripetiám s veľkochovom ošípaných nechce vzdať za žiadnu cenu svojho koníčka.... celý text

Literatura světová Romány Příroda, zvířata
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

Lord God Made Them All, 1982

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zverolekárovi veľkí a malí priatelia. Přihlašte se a napište ho.

Jája92
03.12.2024 5 z 5

Za mě příjemné, odpočinkové čtení o veterináři, který je pro velký okruh lidí velmi známým jménem.
Obdivuju p. Herriota, jak si bravurně poradil v době, kdy nebyly technické vymoženosti a mnohdy léčil metodou pokus omyl, přesto si zachoval laskavé srdce a tvrdošíjnou houževnatost.
Malinko mě nezaujalo vyprávění o jeho nalodění a o ovcích, ale mnohonásobně to vyvážily ostatní kapitoly.

Marla
21.07.2024 5 z 5

Výborné a s velkou lehkostí a odstupem psané čtení o náročné práci.

SimulinaT
01.04.2024 2 z 5

Kniha začala krásnou povídkou.chvili mě bavila ale těžko se mě četla byly tam drobné písmena nahusto napsaná. Pak mě příběhy moc nebavily. Občas se dobře četlo bylo tam trochu napětí jak to se zvířetem dopadne.

Kniha Zverolekárovi veľkí a malí priatelia v seznamech