Zvířata mi straší ve věži přehled

Zvířata mi straší ve věži
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12256/zvirata-mi-strasi-ve-vezi-12256.jpg 4 93 93

Deset příběhů o zvířatech, jak je autor zachytil při své praxi ve Whipsnadeské zoo na samém začátku své kariéry.

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , BB art

Beasts In My Belfry, 1973

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvířata mi straší ve věži. Přihlašte se a napište ho.

Elea
15.10.2023 4 z 5

Pohodové, odpočinkové čtení.

DzordanoChruno
05.01.2022 5 z 5

"Větší kontrast, než jaký panoval mezi těmito dvěma zvířaty, si snad ani nelze představit. Peter (žirafa) byl každým coulem aristokrat, blazeovaný dandy vybraného chování, zatímco jeho rohatý přítel (koza) nebyl ničím jiným než obyčejným, věčně nenažraným proletářským kozlem."
Alebo:
"Takové mylné názory bohužel dodnes přetrvávají mezi mnohými dobrodušnými, ale zcela neinformovanými jedinci, kteří rádi hovoří o Matce přírodě, jako by šlo o nějakou přelaskavou starou dámu, a ne o drsnou, nelítostnou a násilnickou bestii, kterou ve skutečnosti je."
Verím, že uvedené citáty nebudú brané ako spoilery, ale ako mitivácia k prečítaniu knihy. Super oddychovka.

LunaL.
26.11.2021 5 z 5

Durrella mám ráda, tohle byla asi 8.kniha, co jsem od něj četla. Původně jsem ji chtěla přečíst a dát ji jako dárek, ale nakonec u mě zůstala :) Jedna z jeho nejlepších knih. Na rozdíl od jiných se tu dozvíme o jeho začátcích - o sbírání zkušeností jako chovatel v zoo. Popisuje první setkání s žirafou a dalšími zvířaty, práci chovatele i ostatní kolegy. Do toho je vždy pár vět zajímavostí o zvířatech, které v té době vyčetl z knih - zaujalo mě, že dřív se encyklopedie věnovaly jiným věcem, než dnes ( např.co vše se dá využít z tapíra k léčení..). Jen předposlední kapitola, kde popisuje "bytnou" a jejího manžela, mi nesedla.
Jinak skvělá, navíc se hodí i do letošní čtenářské výzvy :)

Kniha Zvířata mi straší ve věži v seznamech