Zvířátka ze zoo přehled
Václav Bárta
Promluvili jste si někdy se zvířaty v zoologické zahradě? Pokud ne, přicházíte o velkou legraci! Mají pro vás řadu neuvěřitelných příběhů, kterými vás rozveselí. Naštěstí se našel někdo, kdo jejich řeči rozumí. Přečtěte si o žirafí výpravě do kina, neposedném klokanovi, zamilovaném dikobrazovi nebo o podivném vztahu mezi ledním medvědem a kalendářem.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zvířátka ze zoo. Přihlašte se a napište ho.
Představte si, že jste novinář a rozumíte řeči zvířat, vyrazíte do ZOO a sbíráte jeden zajímavý příběh za druhým. To dá rozum, že z toho pak musí vzniknout kniha.
Pan Bárta, mimochodem tatínek zpěváka Václava Noida Bárty, dal dohromady celou řadu takových zpovědí zvířat ze zoologické zahrady a Zuzana Dreadka Krutá je doplnila o moc povedené ilustrace, které přitáhnou dětskou pozornost.
Knížka má formát kategorie “čtení pro prvňáčky”, takže jsou příběhy krátké, svižné, aby malou energickou ratolest nenudily, a těžší slova jako například “žoviální” nebo “analfabeti” jsou vyslabikovaná, aby se začínající čtenář neztrácel a zároveň si rozšířil slovní zásobu.
Jen musíte počítat s tím, že bude potomek mermomocí vyžadovat návštěvu ZOO. Ale to snad nevadí, ne?
Kniha Zvířátka ze zoo v seznamech
2022 | Kozí válka |
2022 | Zvířátka ze zoo |
2007 | Uspávanky |
2022 | Knížka o psech |
2006 | O zpěvavém království |
Kniha je opravdu slabší, příběhy mě osobně moc nebavily. Přišly mi takové nedotazene, nezajímavé.