10 rande naslepo - aneb americké Vánoce se špětkou Itálie
recenze
10 rande naslepo (2020) / ZapisnikTerkyTahle knížka vám opravdu příjemně navodí vánoční atmosféru. U mě se jí to rozhodně povedlo. Moc pěkně vykreslené americké Vánoce se špetkou Itálie.
- Pojďme na to od mínusů… Narovinu, nejsem absolutně vůbec cílová skupina. Takže někdy jsem si sama pro sebe nadávala, jak je Sophie nezodpovědná – mám děti a její úprky od babičky, aniž by cokoliv řekla, mě štvaly. Nikdo z dětí neví, jaké to pro rodiče je, nevědět, kde jeho dítě je… Ale co už, je to jen kniha. Bylo zvláštní, že příběh neobsahoval moc popisů, trochu jsem je postrádala u kluků ze schůzek. Ani osobnosti nebyly moc dobře zpracované, například Wes byl sice milý kluk, ale jinak jsem se toho o něm moc nedozvěděla. Malinko mi v té romantice chyběla jiskra vášně.
+ Děj knihy byl opravdu povedeně napsaný, utíkalo to a rychle jsem se dostala na konec. Až mi bylo líto, že těch rande nebude víc. Vtip knize určitě nechybí. Několikrát jsem se opravdu upřímně nahlas rozesmála, nad osudy Sophie… Třeba schůzka od ďábelských dvojčat? Fakt hustý :D. No a taky mi párkrát málem tekly sliny nad kuchařským uměním babičky, mňam, tolik jídla – já italské jídlo miluju! Navíc ty její zástěry byly opravdu super, skvělá maličkost, která knihu povýší na další úroveň. Moc se mi líbil vřelý vztah v Sophiině rodině, a tu má tedy pořádnou. Sice jsem se ve všech jejích členech nestihla pořádné zorientovat, ale vůbec to nevadilo. Hlavní, krom Fantastické čtyřky (což je Sophie, její sestřenka, bratranec a jeho kámoš), je vztah mezi Sophií a její sestrou Margot, kterou čeká brzy porod miminka – tam byl ten vztah opravdu úžasný. Mám dva bratry, takže to nedokážu asi tak dobře posoudit, ale Margot byla pro Soph opravdu nejlepší kamarádka a ještě o úroveň výš.
Obálka od @dorycizko je naprosto úžasná. Líbí se mi o moc víc, než originál, Vánoce z ní přímo dýchají, ale není to žádný kýč.
Celkově mě kniha moc bavila, přečetla jsem jí za dva večery. Nečekejte, že by ve vás zanechala zářivou stopu, ale náladu vám určitě zvedne. Takže, jestli chcete fajn slaďárnu s vánoční tématikou – vřele doporučuji!
10 rande naslepo Ashley Elston
Rodina dokáže Vánoce vždycky pořádně osladit, tomu věřte! Sophie si k Vánocům přeje jedinou věc - strávit víc času se svým klukem. Jenže se ukáže, že on by si dal od jejich vztahu raději pauzu. Sophie se se zlomeným srdcem uchý... více