12 vtipných povídek

recenze

Řeka zázraků (2024) 4 z 5 / Danka22
Řeka zázraků

Populární moderátor, velký milovník nejen přírody napsal moc povedenou sbírku povídek, která se jmenuje Řeka zázraků. Nečekejte povídky ve stylu Kate Mosse nebo Haliny Pawlowské, tohle je výpravné, poutavé, ale především zábavné.

Možná vás překvapí styl, kterým jsou povídky napsané, a to především uvolněně. Vladimír Kořen tu vypráví 12 příběhů, od svého nejranějšího dětství po dospělost. Ano, některé pasáže vás možná překvapí svojí otevřeností, ale koneckonců to vídáme i u jiných podobných knih. Vzpomínám si na první knihy od dnes populárního lékaře Tomáše Šebka. Ten se ve svých knihách často zmiňoval o (jak to říci kulantně) vůních své ženy, včetně obrovské touhy po ní. Bylo to lidské, otázkou je, jestli nezbytně nutné? Nejsem puritán, takže to nechám na každém čtenáři.

Vladimír Kořen má rád Davida Attenborougha, proto ať už chceme nebo ne, možná, že tu začíná mezi námi být český spisovatel, který stejně jako Attenborough se bude věnovat psaní o divočině, lidskosti i zázraků přírody. Tohle by se mi totiž u pana Vladimíra líbilo strašně moc. Myslím, že i v tom by byl jedinečný.

Co na závěr? Knihu čtěte pomalu a důkladně, nepředbíhejte, protože věřte, že i když nejste rybáři, tak po přečtení budete mít chuť začít s rybařením nebo čímkoli jiným. Ta knížka vás povede sama.


Řeka zázraků Řeka zázraků Vladimír Kořen

Povídky psané zralou rukou čerstvého padesátníka. S touto knihou otevřete vnitřní svět moderátora oblíbeného televizního pořadu Zázraky přírody Vladimíra Kořena. Dvanáct strhujících povídek Vás jako řeka provede padesáti lety ž... více


Komentáře (0)

Přidat komentář