Akademie Dunbridge: Kdekoliv

recenze

Kdekoliv (2023) 3 z 5 / bookbug_cz
Kdekoliv

Lehce vystrašená, ale odhodlaná Emma žije se svou matkou v Německu. Když se jí naskytne příležitost odjet do Skotska studovat na prestižní akademii, neváhá ani vteřinu. No - možná tomu krapánek pomohla, neboť zrovna na Akademii Dunbridge studovali kdysi její rodiče. I když Emma svou mámu miluje nadevše, otec, který od nich odešel už před lety, jí zkrátka chybí. V den odletu jí nezazvoní budík, málem nestihne letadlo, a do toho všeho se ještě celá uřícená seznamuje s podivně sympatickým Henrym. Srdce ji tluče o sto šest - a rozhodně to nebylo jen rychlým sprintem skrz letištní halu.

Pokud vám jméno autorky nic neříká, tak vám mohu potvrdit, že spolu s dalšími německými autorkami jako je Mona Kasten nebo Laura Kneidl, patří ke královnám romantických příběhů. V Akademii Dunbridge je hlavní linka právě vzrušující romance, docela pomalá a možná i lehce naivní.

Studium na prestižní škole ale není žádná legrace, to vám povím. Jelikož se jedná o internet, rozvrh je dán prakticky od brzkých ranních hodin až do večera. Ranní běh, studium, odpolední studijní hodiny, tréninky, nedobrovolně povinné zájmové hodiny apod...Emma si docela mákne, aby se vyrovnala zdejším studentům, ale celkem se jí daří s nimi udržet krok.

Kromě studia se samozřejmě schází s Henrym, poznává novou nejlepší kamarádku Tori a myšlenkami se samozřejmě často obrací k otci. Snaží se najít jakoukoliv stopu, která by jí k otci dovedla. Poháněna touhou najít konečně odpovědi na její prázdnotu v srdci, se vydává i za hradby samotné akademie.

Stránky vám budou ubíhat rychle. Ačkoliv se v příběhu neděje nic převratného, budete mít ve čtení brzy hotovo. Romantika by za mě mohla být víc dramatická - předpoklady pro to byly - Emma i Henry by se mohli snažit víc. Nechybí zde ale i pár zvratů, které vás možná na chvíli rozesmutní. Celkově bych ale knihu řádila k sympatické a příjemně oddechové literatuře.


Kdekoliv Kdekoliv Sarah Sprinz

Emma se vydává na roční výměnný pobyt do Skotska s jediným cílem: najít svého tátu, který před lety odešel od rodiny. Doufá, že jí v hledání pomůže právě nová internátní škola, Akademie Dunbridge, kde se její rodiče seznámili. Už... více


Komentáře (0)

Přidat komentář