Audiokniha Páté jablko

recenze

Páté jablko (2022) 5 z 5 / veruptackova
Páté jablko

Pokračování historické série z Přerovska se tentokrát týká rodiny Francových, která vlastní ovocný sad a obchod. Jejich plány do budoucna se však téměř ze dne na den změní a jejich život nabere nečekaný směr.

Nevím jak vy, ale já se toho ve škole o únoru 1948 moc nedozvěděla. Období po druhé světové válce se většinou už moc nestíhá a je spíše nutné se ponořit do samostudia. Ano, základní fakta znám, ale opravdu pochopit tuhle dobu mi pomohla až audiokniha Páté jablko. Perfektně totiž zachycuje to, co touha po svobodě může udělat s životy vašich blízkých. Lenka Chalupová opět přenesla na papír (a Dana Černá i do uší) komplikované osudy běžných lidí. Skvělé postavy, jejichž jednání budete naprosto rozumnět. Jedním z hlavních témat je emigrace, na kterou je tu pohlíženo z mnoha úhlů a já si díky tomu mohla udělat opravdu komplexní obrázek, co to tehdy pro některé muselo znamenat. Opět smekám a rozhodně audioknihu doporučuju. Celá takhle série mě okamžitě vtáhla a já hned pokračuji dalším dílem, který je opět načtený paní Černou.

Série Kyselé třešně je dostupná v rámci Audioteka Klubu.

Za možnost poslechu v rámci spolupráce moc děkuji Audiotece.


Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

Rodinná sága, odehrávající se v Předmostí u Přerova. Anděla a Fabián Francovi vlastní v srdci úrodné Hané ovocný sad, mají kousek od kostela svaté Máří Magdalény obchod – a spoustu plánů do budoucna. Skončila druhá světová válka, ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář