Páté jablko přehled

Páté jablko
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487513/bmid_pate-jablko-FEQ-487513.jpg 5 515 515

Kyselé třešně série

Rodinná sága, odehrávající se v Předmostí u Přerova. Anděla a Fabián Francovi vlastní v srdci úrodné Hané ovocný sad, mají kousek od kostela svaté Máří Magdalény obchod – a spoustu plánů do budoucna. Skončila druhá světová válka, a oni se nadechují svobody. Chtějí pozvednout své sadařské řemeslo i krámek s ovocem, jenže synové Teodor a Eduard mají jiné představy… a ani doba takovým záměrům nepřeje. Nenaplněné sny, bouřlivý osmačtyřicátý rok a nastupující padesátá léta divoce míchají kartami jejich osudů. To, že přijdou o půdu, nasycenou potem a krví předchozích generací, se nakonec v sérii životních událostí ukáže jen jako malá hořkost. Osud pro ně přichystal něco mnohem děsivějšího…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Páté jablko. Přihlašte se a napište ho.

hanzmb
11.11.2024 5 z 5

Moje 5. autorčina kniha. Měl jsem tak trochu strach, protože ty další, ač taky výborné, se kvalitě Třešní nepřiblížily. A stal se zázrak. Jablko je absolutně stejně vynikající. Autorka nám zraje jak kvalitní víno z Bordeaux. Už se hrozně těším na Ořechy. Mornštajnové vyrostla v mých očích obrovská konkurence. Bohužel naši pánové spisovatelé v oblasti románu zůstávají hodně pozadu.

alabra
09.11.2024 4 z 5

Smutný příběh, kniha se nese v ponurém stylu, radosti se moc neprožívají, autorka se soustřeďuje na to smutné. Těžká poválečná doba, vyhrocené charaktery, nic není takové, jak by se zdálo.

Terusha003
18.10.2024

Moc pěkné, mohu jen doporučit. Knížka se četla sama, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Konec byl dramatický a překvapivý.

Knižní novinky (10. týden)

06.03.2022

Kniha Páté jablko v seznamech