Tyrkysové oko přehled

Tyrkysové oko
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/317229/bmid_tyrkysove-oko-CLr-317229.jpg 4 161 161

Náramek s ozdobou v podobě tyrkysového oka osudově spojil dvě sestřenice – Elišku Abrhámovou a Justýnu Jansovou. Co se vlastně skrývá za příběhem rodiny, jejíž předci byli zlatníci? Kdo k nim i po letech upíná svou nenávist a proč? Detektivka s názvem Tyrkysové oko rozkrývá staré rodinné křivdy, které měly zůstat zapomenuty… avšak nezůstaly. Ožily ve chvíli, kdy se Eliška a Justýna – vnučky prvorepublikové šperkařky – rozhodly prodat vzácnou sochu z tyrkysu, která byla jejich dědictvím. Mohly ji zpeněžit až ve chvíli, kdy se ocitnou v krizi a budou nutně potřebovat peníze. A to se právě stalo… Jedna z nich porodila nemanželské dítě, druhá se rozvádí, obě jsou na životním rozcestí a hledají směr. Jenže jejich cesty životem někdo bedlivě sleduje… a nic dobrého jim nepřeje. Napínavé kriminální drama se odehrává v moravském městě Přerov a rozplétá potemnělé osudy členů jedné navenek normální rodiny.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tyrkysové oko. Přihlašte se a napište ho.

rumova_kulicka
26.09.2024 4 z 5

Kniha mě celkem mile překvapila. Ty vztahy byly sice trochu Beverly hills, ale jinak se to četlo dobře. Kniha je kratší, takže to nebylo rozvleklé.

99jana99
28.08.2024 4 z 5

Knížka se četla dobře, měla spád, napětí, zápletku, zklamal mě konec, na to jak se kniha rozvíjela, tak mi konec přišel urychlený.

ArwenAragorn
24.08.2024 4 z 5

80%

...Rybka šplouchla na hladině dvojitou ocasní ploutví a Justýna ucítila na krku čísi prsty. Byly studené a pevné, stahovaly její drobné hrdlo. ..držely ji tak, že ani kvíknout nemohla. Vyděšeně pozorovala závojnatku a chrčela, myslela na člověka, který stojí za ní, ptala se sama sebe kdo to je a proč se rozhodl přitlačit ji k sobě tak těsně a surově, že ji připravil o téměř všechen vzduch. ..
_____________________________________________________________________
Pěkná česká detektivka, na mě sice trochu pozvolnější, ale napětí tam bylo, i překvapení, to největší mě čekalo nakonec. Knížka je i o tom, jak propletené jsou rodinné vztahy. Příběh je plný tajemství a bolesti, je to docela smutné čtení. Je opět z Přerova, kam autorka situuje téměř všechny své knihy.
Já jsem spokojená, doporučuji.

Kniha Tyrkysové oko v seznamech