Bublinky štěstí - ideální volba pro milovníky vína

recenze

Bublinky štěstí (2022) 3 z 5 / renulka16
Bublinky štěstí

Kniha Bublinky štěstí vypráví příběh o Nicole Ponsardinové, která jako malá prožila francouzskou revoluci a později Napoleonské války.
Nicole je cílevědomá žena, která si jde za svým stůj co stůj. Později se vzdá sňatku s mužem o dvacet let starším a vdá se za Françoise, který však brzy umře a ona se stane vdovou. Její bývalý nápadník Jean-Rémy Moët se jí snaží znepříjemnit život a výrobu vína a šampaňského. Nicole se ale nevzdává...

Značka dnes světoznámého šampaňského Veuve Clicquot vznikla právě na jejích vinicích a Nicole ji během svého života usilovně a trpělivě vylepšovala. Proslavila se i tím, že vynalezla rychlý a účinný způsob odkalování šampaňského a jako první dokázala vyrobit jiskřivé, křišťálově jasné perlivé víno.

Nicole Clicquotová je dodnes právem považována za jednu z nejvýznamnějších osobností ve světě šampaňského a vysloužila si přezdívku La Grande Dame de Champagne.

Tento příběh je inspirovaný životem Nicole Clicquotové. Díky skvělé připravenosti autorky je příběh napsaný tak, že je velmi uvěřitelný.
Přečteme si mnoho o výrobě vína, o úspěchu i nezdarech. Taky je zde hezky zakomponovaná doba osmnáctého století a Napoleonské války, které nám ukáží, jak komplikovaly život obyčejným lidem i podnikatelům a nechybí zde ani romantická linka.

Vřele doporučuji ke knize si nalít víno či rovnou šampaňské a užívat si tento příběh prostřednictvím bublinek.

Kniha je napsaná velice poutavě, téma mě oslovilo, dozvěděla jsem se zase něco nového, ale nebyl to bohužel příběh, který by mě natolik dostal. Místy tam pro mě byla místa, která mě bohužel nudila.

Přesto milovníkům historických románů a vína ráda tuto knihu doporučuji.

Bublinky štěstí Bublinky štěstí Helen Fripp

Nicole Ponsardinová pochází z dobře situované remešské továrnické rodiny. Už jako dítě se zajímá o práce na vinicích a ve vinných sklepech v oblasti Champagne, které její bohatá rodina vlastní. Díky své tvrdohlavé a nespoutané pov... více

Komentáře (0)