Buďte štastní i v těžkých dobách

recenze

Buďte šťastní i v těžkých dobách (2022) 3 z 5 / renulka16
Buďte šťastní i v těžkých dobách

"Hledat štěstí není sobecké. Sobecké je být nešťastný."

Spokojení lidé jsou vnímavější a pozornější, jsou lepšími partnery, přáteli i zaměstnanci. Utrápení lidé se zajímají jen o sebe a ostatním berou energii. Štěstí netkví v tom, co nám osud nadělí, ale v našem postoji k sobě samému a k životním událostem. Prvním krokem k vyrovnané existenci je přijmout to, co máme, nečekat a nesnít o tom, že budeme šťastní teprve „až se něco stane“. Andrew Matthews dokazuje, že člověk může dosáhnout štěstí za všech okolností, v každém okamžiku, už předtím, než se mu podaří zhubnout, než najde ideálního partnera nebo získá vysněné zaměstnání

Knihy pro osobní rozvoj či motivační knihy čtu zcela výjimečně a spíše proto, že si myslím, že by mohla být kniha ideální pro mě, pomoci mi. Ale většinou zjistím, že mi až tolik nepomůžou, protože stejně pokud člověk něco změnit nechce, tak to nikdy samozřejmě nezmění.

Tato kniha je rozdělena do 12 kapitol a začíná samozřejmě tím, že prvním krokem k tomu všemu je smíření, přijmout to jako fakt. Neříkat si proč zase já? Proč se to děje jenom mně? Proč musí být všechno špatně? Důležité je nejen přijmout tento fakt, ale zaměřit se na to nebýt negativní, nevidět všechno černě a na všem špatným hledat i něco dobrého.

V knize jsou u každé kapitoly jednotlivé příběhy lidí a například u jednoho pána, který má 24 let HIV, našel vlastně i něco pozitivního a co? Třeba to, že díky tomu viru si začal užívat života a vážit si ho. A tak to je zkrátka se vším.

Tato kniha není psaná jako nějaká klasická naučná (odborná) kniha či učebnice, ale je psaná lidským stylem a s humorem, tak se to čte velice dobře. Doplněna ilustracemi.
Přesto já osobně knihu četla dlouho, protože si nemyslím, že je dobré to číst naráz, ale hezky si to rozdělovat a taky na to člověk musí mít tu "správnou" náladu.

Kniha rozhodně stojí za přečtení, ale už pak záleží na vás, jak se s tím vypořádate.


Buďte šťastní i v těžkých dobách Buďte šťastní i v těžkých dobách Andrew Matthews

Hledat štěstí není sobecké. Sobecké je být nešťastný. Spokojení lidé jsou vnímavější a pozornější, jsou lepšími partnery, přáteli i zaměstnanci. Utrápení lidé se zajímají jen o sebe a ostatním berou energii. Štěstí netkví v to... více


Komentáře (0)

Přidat komentář