Čarodějka Henika se vrací v Křiku straky

recenze

Křik straky (2024) 5 z 5 / BooksLucyKing
Křik straky

Henika si musí sáhnout do svého nitra a zjistit, kým je. Čarodějkou? Léčitelkou? Bude muset čelit tomu nejhlubšímu strachu v podobě její matky čarodějky Bereniky. Povede se ji zachránit lidstvo, které kvůli zlovůli přišlo o možnost léčitelské pomoci? Za doprovodu věrné kobyly Potvory a straky Trišky se Henika vydává na novou cestu, na nové záchrany v pokračování Křik straky, který vychází 19.9.24 u Hostu. A já už vám teď můžu říct, že se máte na co těšit.
.
Jestli vám Zpěv straky přišel temný, tak Křik straky zajde ještě hlouběji. Henika si sahá na úplné dno, sílu musí mít větší jak nikdy dřív. Její pocity samoty a zoufalství vás zasáhnou, ale nebyl by to příběh bez světla a naděje a když se konečně objeví, zuby nehty se ho musí hrdinové držet. O to víc to ve mně vyvolávalo o ně obavu, fandila jsem Henice hrozně moc.
.
Kniha je jako první díl psaná kapitolami alá povídky a nechybí mezihry. Nabízí čtenáři příběhy uvnitř příběhu, který se postupně vyvíjí, až vyústí v epické finále. Hltala jsem to, nemohla se odtrhnout. Spousta věcí mě překvapila až šokovala. Autorka to má neskutečně dobře promyšlené a postupně vám dává všechny kousky k utvoření celého obrazu, který opravdu stojí za to.
.
Moc jsem si to užila. Miluju ty čarodějky, magii, zvířata. A fascinuje mě, jak výborně tady autorka spojuje fantasy prvky s realistickými následky zranění, i v reakcích postav. Nic tu není černobílé. Henika musí dělat těžká rozhodnutí, kde se rozbíjí klasika - dobrá cesta, špatná cesta. Je to na jednu stranu originální, na druhou tu můžete narazit na inspiraci legendami a pohádkami. Ale pozor, spíš jako pohádky alá bratři Grimmové, brutální, sahající do svědomí.
.
Už Zpěv straky byl úžasný zážitek a Křik straky to vynesl ještě výš. Moc doporučuji všem, kteří chtějí vibe hodně temné pohádky, mají rádi čarodějky a chtějí něco netradičního formátem. Funguje to na výbornou.


Křik straky Křik straky Dana Beranová

Pokračování oceňované fantasy Zpěv straky s netradiční hlavní hrdinkou Henika nikterak netouží po dalších dobrodružstvích, přeje si jen žít ve svém domečku, dál léčit lidi z okolí a snít o nenaplněné lásce ke kováři. Osud si v... více


Komentáře (0)

Přidat komentář