ČARODĚJNICE

Rok vydání 2023
Celkem 664 stran
Celkem 22h 57min
5*/5

S hrůzou jsem zjistila, že předchozí 9. díl jsem četla v roce 2016, jako věděla jsem, že to už nějaký ten pátek bude, ale že to bude 7 let, tak to jsem v šoku. Ať žijí rozečtené série.

Nicméně pozor, bylo to, jako kdyby to bylo včera, co jsem devítku četla, okamžitě jsem najela do děje a souvislostí. Hned mi vše naskočilo a byla jsem šťastná jak blecha, že jsem zpátky u starých známých ve Fjällbacce.

Před 30 lety odtud zmizela jedna malá holčička, později byla nalezena zavražděná. Tehdy z její smrti byly obviněné dvě dospívající dívky, ty později svou vinu popřely. Jedna zde stále žije, ta druhá se právě vrátila – je z ní slavná herečka a natáčí zde film. A najednou se minulost opakuje, z toho samého statku opět zmizí další čtyřletá holčička. I ona je nalezena mrtvá na stejném místě. Fjällbackou začíná obcházet strach, navíc se zde šíří nenávistné tendence vůči lidem z místního uprchlického tábora. Patrik se pouští se svým týmem do pátrání a logicky se zabývají i oním starým případem, můžou zde být nějaké souvislosti? Samozřejmě mu sekunduje jeho žena Erika, která je známou spisovatelkou a oním starým případem se již dávno zabývá...

V podstatě zde máme dokonce tři dějové linie, jedna nám zasahuje do druhé poloviny 17. století a točí se kolem čarodějnických procesů, ta byla luxusní.

V papírové verzi je to bichle jako kráva, má cca 660 stránek, poslech bez 3 minut byl 23 hodin. A víte co? Nenudila jsem se jednu jedinou minutu, byť někteří knize vyčítají, že tam je spoustu zbytečných témat, které akorát odvádějí od vyšetřovací linky, já to tak vůbec nevnímala.

Co se týče audia, není co vytknout, navíc mi knihu předčítala Dana Černá, což je záruka kvality již sama o sobě. V jejím podání by mě bavil i jízdní řád.

Strašně ráda jsem se vrátila do jedné z nejlepších thrillerových sérií, které čtu. Ještě větší radost mám, že mám k dispozici aktuálně nejnovější díl, Kukačku. Ideálně bych poprosila ji co nejdříve namluvit. PROSINEC 2023

Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Ze statku nedaleko Fjällbacky zmizí za bílého dne čtyřletá Linnea. Na povrch vyplouvají tragické vzpomínky, před třiceti lety totiž ze stejného statku zmizela malá holčička, kterou později našli zavražděnou. Tehdy byly za její smr... více

Komentáře (0)