Čarodějnice přehled

Čarodějnice https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/371883/bmid_carodejnice-PlT-371883.jpg 4 620 620

Ze statku nedaleko Fjällbacky zmizí za bílého dne čtyřletá Linnea. Na povrch vyplouvají tragické vzpomínky, před třiceti lety totiž ze stejného statku zmizela malá holčička, kterou později našli zavražděnou. Tehdy byly za její smrt odsouzeny dvě třináctileté kamarádky, vzhledem k věku však unikly vězení. Jedna z nich vede tichý život v městečku. Druhá se poprvé od dávné tragédie vrací do Fjällbacky, nyní jako slavná herečka, která zde má natáčet film o Ingrid Bergmanové. Obyvatelé Fjällbacky se zapojí do pátrání a nakonec Linneu najdou u jezírka v lese, na stejném místě, kde byla nalezena i první ztracená dívka. Městečkem se šíří strach. Jsou snad i další děti v ohrožení? Patrik Hedström navzdory počátečním pochybnostem začne s kolegy vyšetřovat, jestli není mezi oběma případy nějaká souvislost. Pomáhá jim Erika Falcková, která o dávné vraždě už dlouho shromažďuje materiály pro novou knihu. Vyšetřování otevírá mnohé staré rány a začíná hon na čarodějnice, který přinese strašlivé následky…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Häxan , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějnice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (162)

Simi
27.01.2024 5 z 5

Velmi drsný příběh odehrávající se ve třech časových liniích, i když jedna, ta současná, je hlavní a nejrozsáhlejší. Druhé dvě pouze příběh doplňují. Příběh není jen o dvou podobných vraždách malých holčiček, ale také o aktuálních otázkách. Přistěhovalectví, výchova dětí a mentální zdraví společnosti. I pro mne je děsivé, když ten, kdo způsobil smrt nevinného vyvolává velký soucit. Možná si jednou konečně uvědomíme, že zdraví nejenom téhle planety, ale hlavně lidí na ní je ohroženo ze samotné podstaty lidství, kdy se to -vím, co je dobré, vím, co je špatné, nevím, jak to vím, ale vím to máloplatné - vytrácí v nepřeberném množství informací a produkovaných názorů všeho druhu. A jak si pak mají vybrat děti, slabí nebo ti, kteří ztratili cestu. Jak vidíte - žádný spoiler, ale k hlubokému zamyšlení mě tato kniha přivedla. Každopádně, celou sérii doporučuji. Jen legálně koupená elektronická verze knihy tedy kvalitativně pokulhává.

petraj30
26.01.2024 3 z 5

To byl hodně tvrdý oříšek. Moc stránek, moc příběhů, moc všeho. Chtělo by to zredukovat. Historická linka ze 17. století. byla podle mě zbytečná, stejně jako název knihy.
Možný spoiler: Příběhy, kde umírají malé děti nejsou zrovna lehké čtení. Na vraha jsem nepřišla. Ale nemusela si z toho dělat těžkou hlavu, protože policie dlouhou dobu taky ne. Některé pasáže byly složitě a nevěrohodně popisované a někdy jsem nevěděla která bije, protože se pořád někam v minulosti vraceli a začala mi splývat všechna jména. A na závěr...velké bum.
S přibývajícími díly vidím čím dál větší neschopnost policie vyřešit zdárně jakýkoliv případ. Doufám, že ta neschopnost je psaná jen na papíře. Kdyby švédská policie tak před deseti patnácti lety dělala co měla, tak by dnešní policejní stanici zvládl Mellberg sám.
Mně se to celkem líbilo, až na nějaké nesrovnalosti. Teď mi nezbývá, než čekat na další díl Pat a Mat.


kalache
25.01.2024 4 z 5

...Kolem osmé se převlékla do noční košile,vyčistila si zuby a pak jsem jí přečetla pohádku. Četla jsem možná půl hodiny? Její oblíbenou knížku, tu o krtkovi, co se mu někdo vykakal na hlavu."
To snad je špatný překlad!!!!

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (květen)

08.06.2018


Knižní novinky (9.4. - 22.4.)

09.04.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čarodějnice v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených890x
ve Čtenářské výzvě74x
v Doporučených27x
v Knihotéce340x
v Chystám se číst270x
v Chci si koupit55x
v dalších seznamech9x