Čarodějnice dřívější a budoucí - návrat k magii

recenze

Čarodějnice dřívější a budoucí (2022) 4 z 5 / bookbug_cz
Čarodějnice dřívější a budoucí

Při slově čarodějnice mi vždycky do mysli vpadne vzpomínka na seriál Charmed, který jsem sledovala už víc jak deset let zpět a strašně se mi líbil. Propojení moderního světa s kouzli a magií bylo tehdy dost cool. Vzpomínáte si na ten seriál? Hlavní role hrály holky jako Holly Marie Combs, Alyssa Milano nebo Rose McGowan. Kniha, kterou vám tu dnes chci ukázat, je sice obsahově trochu jiná, ale čarodějnice a potažmo magie tu hrají první housle.

Upřímně – tohle byla docela změna oproti tomu jednoduchému čtivu, které jsem teď hltala jedno po druhém. Styl psaní byl pro mě ze začátku trochu náročnější, docela dost dlouho trvalo, než jsem se začetla, ale jakmile se mi to podařilo, už jsem nemohla přestat číst. On ten začátek totiž nebyla taková ta klasika, kdy se vám nejdřív všichni a všechno představují. Do děje, který už nějak probíhá, jste vtáhnuti a je třeba chvíle, než se člověk zorientuje.

Máme zde tři sestry, které jsou povahou i vystupováním hodně odlišné. Juniper je ta vášnivá a divoká. Agnes zase velmi ochranitelská a milující. Bella pak je ta chytrá a trošku naivní. Nečekejte osudy zalité slunce. Jak už to tak bývá, každá z nich si v dětství prošla peklem a každá z nich se s tím vyrovnává zcela po svém. Nicméně se všechny tři krásně doplňují a společně dávají světu jasný signál – signál společenství a jednoty.

Není tady místo na nějaké detailnější rozebrání, takže vám jen mohu ze srdce slíbit, že se nudit nebudete. Máme zde magii, lásku, ale i trochu té historie. Sufražetky se tu hemží po ulicích a snaží se pro ženy vydobýt lepší místo mezi tvrdohlavými muži. Čekat můžete také detailní popisy míst a pocitů. Styl jazyka asi nesedne všem, hodně se zde používá květnatý styl psaní a čtenář se musí u knihy soustředit.
Pokud se vám nelíbilo January, prosím, nenechte se odradit. Čarodějnice dřívější a budoucí jsou o dost lepší a připraveno dobýt čtenářské srdce.

Za knihu k recenzi děkuji @humbook
v rámci #humbookblogeri

Čarodějnice dřívější a budoucí Čarodějnice dřívější a budoucí Alix E. Harrow

Čarodějnice neexistují. Zatím. V roce 1893 už se čarodějnice na světě nevyskytují. Pokud žena na sklonku 19. století hledá alespoň špetku moci, může ji najít jen u volební urny. Když se však sestry Eastwoodovy připojí k hnutí s... více

Komentáře (0)