Cesta k harmonii v přírodě

recenze

Srdce včely má pět komor (2019) 5 z 5 / actavis
Srdce včely má pět komor

"Srdce včely má pět komor" od Helen Jukes je poetické a hluboce osobní vyprávění, které nás zavádí do fascinujícího světa včelařství a přírody. Helen, vyčerpaná náročným pracovním životem, cítí, že ztratila kontakt se smyslem a harmonií, a proto si pořizuje vlastní včelí úl. Tento krok se pro ni stává klíčovým mezníkem na cestě k nalezení klidu, rovnováhy a napojení na svět kolem.

Jukes popisuje život včel nejen jako biologický fenomén, ale i jako symbol propojení a společenství, což přináší čtenářům hluboké zamyšlení nad naším místem v přírodě. Svým citlivým jazykem přibližuje včelí společenství, jeho fascinující strukturu, schopnost spolupracovat i řešit problémy – a zároveň nám nenásilně ukazuje paralely s lidským životem a vztahy.

Tato kniha je ideální nejen pro milovníky přírody a začínající včelaře, ale pro každého, kdo hledá inspiraci k zastavení a zamyšlení nad tím, co nám může dát jednodušší a uvědomělejší způsob života. "Srdce včely má pět komor" nabízí klidné, meditativní čtení a připomíná nám, že i malý kontakt s přírodou může mít hluboký dopad na naše duševní zdraví a pohled na svět.

Děkuji nakladatelství Kazda za možnost seznámit se s touto knihou.

Srdce včely má pět komor Srdce včely má pět komor Helen Jukes

Na prahu třicítky se Helen Jukes cítí uvězněná v městském kolotoči kancelářského pletichaření a dočasných adres. Snaží se usadit ve své nové práci v Oxfordu a tu jí dojde, že aby prožila smysluplný život naplněný láskou a prací, m... více

Komentáře (0)