Cesta na vrchol

recenze

Cesta na vrchol (2022) 5 z 5 / EvikU.
Cesta na vrchol

Knihu mě zaujala svou krásnou obálkou. Jednoduchá, přesto krásná a to i ze zadu. Příběh se odehrává částečně v Polsku, částečně výstupem na Mount Everest. Příběh není jen o dvou zamilovaných lidech a jejich lásce. Je o spoustě bolesti v minulosti, kterou si v sobě oba hrdinové nesou.

Zda a jak se s ní vyrovnají už záleží jen na nich. Daniel i Livie jsou prostě krásný. Ne jen tělesně, ale hlavně duševně. Moc moc jsem jim celou knihu fandila. Jejich cesta vůbec nebyla lehká. A teď nemám na mysli jen samotný výšlap na osmitisícovku.

Jejich láska a přitažlivost byla tak hezky uvěřitelná. Zamilované scény přesně tak jak mám ráda. Žádná přeslazenost ale ani vulgarita. Užívala jsem si každé písmenko v knize.

Prostředí hor je opravdu drsné, vždy tam bude cítit něco mezi nebem a zemí. Ze situace, která se Danielovi při sestupu z Mount Everestu stala, mě mrazilo. Neskutečně silný zážitek. Bála jsem se o ně. Kdybych někdy lezla na hory, tak jedině s Danielem.

Konec byl hotový uragán citů. Stránky jenom lítaly, abych věděla, jak to dopadne. Knihu doporučuji, čte se skvěle, neotřelý námět. Tleskám.


Cesta na vrchol Cesta na vrchol Ewelina Dobosz

Extrémní podmínky, vášeň silnější než strach a touha jako kyslík. Livii a Daniela spojuje společný cíl – dobýt nejvyšší vrchol Země. Výstup na střechu světa pro ně má být očistou, rozloučením s minulostí a šancí na nový život. ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář