O hvězdách víš hovno

recenze

O hvězdách víš hovno (2024) 4 z 5 / EvikU.
O hvězdách víš hovno

Román pro náctileté z pohledu kluka Marka. Marky, jak mu nejčastěji říkají jeho kamarádi, je hodný kluk, který hledá sám sebe a zároveň se vyrovnává s první láskou. Zdá se, že holky hodné kluky neberou, jen jako kamarády.

V autobuse se seznamuje s dívkou Valerií se kterou by rád prožil své poprvé. Jenže to nevychází tak jak by si představoval. Jejím chováním trpí a začíná se chovat jinak než byl zvyklý. Bere příležitosti s holkami jak se nabízí. Zaplétá se i do problémů s drogami a pochybnými týpkami.

Líbí se mi, jaký měl vztah s rodiči. To bylo kouzelný. Slovník mladých vyloženě sedí, u některých jsem se musela usmát, vylíčil skvěle kouzlo i negativa sociálních sítích. Doba jde dopředu, přesto hledání, tápání, hledání sebevědomí, první láska, polibky, sex,...to vše zůstává stejné. Ta nejistota, zda jsem pro druhé dost dobrý, je a bude stále stejné.

Konec je velmi napínavý, celou knihu Marek odpočítává kolik dní ještě zbývá do události, které šlo možná předejít. Čtenář tak celou dobu očekává zvrat a to mě trošku rozčilovalo.

Povedený young adult román. Napsaný svěžím stylem, který přiblíží dnešní mládež. Být cílovka, užiju si knihu ještě víc.

O hvězdách víš hovno O hvězdách víš hovno Petr Hanel

Co se může podělat, když někoho oslovíte v MHDčku? Marky, upřímný teenager s osobitým humorem, tohle udělá a nevědomky tak spustí odpočet. Val je zábavná a sebevědomá, ale za svým nablýskaným instagramem skrývá zranitelnou holk... více

Komentáře (0)