Cesta skrze čas a moudrost s Davidem Michiem

recenze

Tajná mantra (2021) 5 z 5 / actavis
Tajná mantra

David Michie získal mou obdivu již od chvíle, kdy jsem se seznámila s jeho dílem Kouzelník z Lhasy . Hlavní postava, Matt Lester, který začíná zažívat sny, v nichž je novicem utíkajícím před čínskou invazí do Tibetu v roce 1959. Postupně se odhaluje, že současný Matt je reinkarnací tohoto novického inicianta z minulosti s globální misí.

V knize Tajná mantra pokračuje příběh s Mattem, který si uvědomuje nesmírně důležitou roli, ale musí čelit silám, které ho chtějí zastavit. Napínavé mezinárodní pronásledování zákeřným miliardářem s božskými ambicemi staví Matta před úkol udržet starodávný svitek v bezpečí před pastmi miliardářových nájemníků.

David Michie umně vkládá buddhistická učení do děje. Jeho vlastní životní zkušenosti slouží jako pevný základ pro jeho schopnost propojit tato učení s každodenním životem a jeho vlivem na něj.

Jeho literární dílo, zahrnující i Kouzelníka z Lhasy, nezaměřuje se pouze na napínavý příběh, ale také přináší vhled do buddhistické filozofie. S jeho schopností promlouvat k modernímu člověku žijícímu v chaotickém světě získal Michie pozici předního autora v oblasti předávání buddhistických nauk.

Pokud hledáte literární únik, který zvýrazňuje nejhlubší a transcendentní filozofii, začněte s Kouzelníkem z Lhasy (který by si rozhodně zasloužil filmové zpracování) a pokračujte v četbě až k Tajné mantře - úniku, který je nesdělitelný a zároveň vrstvený nadějí, klidem a záhadou!

Nikdy mě nebavilo čtení autora tak jako u Davida Michieho. Jeho schopnost mě vtáhnout do strhujícího děje a otevřít mé srdce naději je bezesporu unikátní. Pokud jste se v tomto či jiném roce cítili zklamáni, začněte právě s těmito dvěma knihami. Nejenže vás pohltí, ale také potěší!

Děkuji nakladatelství Synergie Publishing SE za poskytnutí recenzního výtisku.


Tajná mantra Tajná mantra David Michie

Na tento okamžik se Matt Lester v odlehlém himálajském klášteře připravoval pět let. Jeho osudem je otevřít starodávný, zapečetěný svitek obsahující proroctví, které svět naléhavě potřebuje. Když ale přijde jeho čas, svitek je ukr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář