Alice Sun neboli Jen Jen je dívka, pro kterou je úspěch v životě na prvním místě. Jedině díky němu si lze zajistit lepší a jednodušší budoucnost a snad i jednou mít možnost dostat se svým postavením do vyšší společenské třídy, o kterém si v současnosti může nechat jen zdát. Její otec i matka chodí do práce, kde každý den tvrdě dřou. Vydělají si tak akorát na skromné živobytí a na Alicino vysoké školné, které postupně začíná být nad jejich síly.
Když rodiče Jen jednoho dne oznámí, že se musí rozhodnout, na kterou školu přestoupí, její malý a promyšlený svět se jí začíná postupně hroutit. A tehdy začíná být pro své okolí občas nečekaně neviditelnou...
V této knize naleznete příběh, jenž může být vlastně každodenním chlebem mnoha tamějších lidí. Cítíte z něj zvláštní atmosféru Číny, dokážete si představit asi jakoukoli postavu i místo v něm popsané a je okořeněný malou dávkou nadpřirozena. Ačkoli je kniha zařazena do YA žánru, myslím, že by se mohla líbit i starším čtenářům. Za mě byla Kam se ztrácí Alice Sun milým překvapením.
Z příběhu na mě dýchala dávka magického realismu a mnoha různých společenských otázek.
Jediné, co bych knize vytkla je to, že mi v ní chybělo vysvětlení cizích/čínských pojmů či názvů jídel, třeba někde pod čarou. Dojem z příběhu by pro mě byl tímto ještě více ucelenejší. Ačkoli mě svým způsobem zaujal přebal knihy, tak se mi po přečtení příběhu k němu vůbec nehodí.
Celkově to bylo ale velmi milé překvapení a jednou se ke knize určitě vrátím. Takze určitě si ji přečtěte! Je velmi povedená.
Kam se ztrácí Alice Sun Ann Liang
Teď mě vidíš, teď už ne. Contemporary senzace s prvky nadpřirozena. Alice Sun si na mezinárodní střední škole, na které má jako jediná prospěchové stipendium a která se jen hemží bohatými, vlivnými teenagery, vždycky připadala ne... více