'Člověk občas musí zkoušet nový věci.'

recenze

Joe Nicka a jeho průvodce životem (2024) 4 z 5 / MamaKnihomolka
Joe Nicka a jeho průvodce životem

Joe má OCD, strach z červené omáčky, každý pátek chodí do hospody, miluje seriál Přátelé a jeho dny mají přesný režim. Jo a taky nesnáší změny a novinky. A další a další věci, s kterými se tito lidé perou celý život. Žije s matkou a ta mu založila modrý sešit, ve kterém mu píše vše, ohledně jejich života, zvyků a potřeb, aby vše jednoho dne zvládl sám. Jednou ale přijde den přijde. K modrému sešitu dostane i žlutý. Bude si muset umět poradit sám a setká se s věcmi a lidmi, o kterých neměl ani ponětí.

Kniha se četla moc dobře. Odpočinková, příjemná a chvílemi humorná atmosféra nechybí i přes těžké situace, kterým musel Joe čelit.
Nikdy jsem se nesetkala s někým jako je Joe. Bylo zajímavé poznat, jak tito lidé poznávají okolní svět, o kterém kvůli své bezpečné a naplánované bublině neměli ani páru. Vytvářejí si vztahy a z věcí, které jsou pro nás úplně normální, se necítí dobře a bezpečně.

Co se týče postav, tak všechny byly moc sympatické a za mě dobře vykreslené. Nechyběly i záporné osoby, které si na lidech jako je Joe s radostí smlsnou. Ale také tam byli lidé jako třeba Chloe, která si k Joemu našla cestu a byla mu skvělou kamarádkou.

Je to velmi příjemný a milý příběh, u kterého si odpočinete a někteří se i zamyslí nad svým životem a přístupem.

Děkuji nakladatelství Beta za skvělé čtení.

Joe Nicka a jeho průvodce životem Joe Nicka a jeho průvodce životem Helen Fisher

Joe má rád pořádek, klid, řád, pravé úhly a předvídatelnost. Protože náš svět tyto vlastnosti ale splňuje jen málokdy, má Nicka něco, co by čas od času uvítal určitě každý z nás – osobního průvodce upraveného na míru. Ten obsahuje... více

Komentáře (0)