Spokojenost

recenze

Divné počasí (2024) 4 z 5 / MamaKnihomolka
Divné počasí

Od Hilla jsem už pár knih četla. Musím říct, že Ohnivý muž je za mě dokonalost a brousím si zuby na Vánoční říši.
Divné počasí obsahuje čtyři povídky, každá má o něco málo přes sto stran. Nechci vyzrazovat děj, protože sama to nemám ráda, ale pokusím se vám každou z nich trochu přiblížit.

MOMENTKA, kterou vypráví třináctiletý Mike, jednoho dne uviděl na ulici paní, která se jim dřív starala o domácnost dost zmatenou a vystrašenou. ,,Nenech ho, aby si tě vyfotil. Nedovol mu, ať začne ubírat." jsou její slova, která mu způsobují velmi nepříjemné mrazení. A když potká podivného chlápka s nekonečným tetováním, s mnoha fotoalby na zadním sedadle svého Cadillacu a polaroidem, který fotí podivné fotografie a ještě podivněji se chovají lidé, které jsou polaroidem vyfoceni, necítí se v bezpečí.
Povídka se četla moc dobře. Bavila mě a zůstávala jsem napnutá jak Mike skončí. Jen jsem to čekala trochu víc vyhrocené.
Povídka o dospívání, vzpomínkách, nadpřirozenu, paměti, stáří a o vztazích dětí a seniorů.

Povídka NABITO se mi četla o poznání hůř. Ze začátku má pomalejší rozjezd, ale vyvíjela se zajímavě a nakonec měla dost šokující závěr. V tomto parádním thrilleru se s tím autor opravdu nemaže a ukazuje, že hrdinové nejsou vždy jen dobří lidé.
V povídce je vidět, jak moc dokáží zbraně ničit a kolika lidem to změní život, když jsou v nesprávných rukách. A je jedno jestli je to žena, která je má jen ráda, ale jednou ji někdo prostě naštve nebo jsou ty ruce bývalého vojáka.

V NEBI. Co byste dělali, kdybyste skákali z letadla, báli se výšek a když už skončíte, neskončíte na zemi, ale na podivném mraku, který vás nepustí dolů?
Tato povídka mě hodně zaujala už od začátku. Popisy byly hodně vydařené a já pokaždé, když jsem byla venku, se dívala na mraky.
Byla originální, čtivá a byla jsem zvědavá jak dopadne.

DÉŠŤ je boží povídka přesně podle mého gusta, která mě chytila a nepustila. Zhltla jsem ji za jeden večer. Protože nejde jen tak ignorovat, když místo deště prší ostré a dlouhé střepy.
Za mě měla všechno! Originalitu, napětí, akci, spád i smutné chvilky.

Děkuji Betě za poskytnutí výtisku a za opět skvělou jízdu.


Divné počasí Divné počasí Joe Hill (p)

Co kdyby mrak, který vypadá jako UFO, byl opravdu UFO? Co kdyby fotoaparáty opravdu uměly krást duši? Co kdyby při dešti místo kapek začaly z nebe padat ostré střepy? Momentka, V nebi, Déšť a Nabito – čtyři mrazivé, důmyslně propr... více


Komentáře (0)

Přidat komentář