![Divné počasí Divné počasí](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540899/bmid_divne-pocasi.png?v=1720782280)
Od Hilla jsem už pár knih četla. Musím říct, že Ohnivý muž je za mě dokonalost a brousím si zuby na Vánoční říši.
Divné počasí obsahuje čtyři povídky, každá má o něco málo přes sto stran. Nechci vyzrazovat děj, protože sama to nemám ráda, ale pokusím se vám každou z nich trochu přiblížit.
MOMENTKA, kterou vypráví třináctiletý Mike, jednoho dne uviděl na ulici paní, která se jim dřív starala o domácnost dost zmatenou a vystrašenou. ,,Nenech ho, aby si tě vyfotil. Nedovol mu, ať začne ubírat." jsou její slova, která mu způsobují velmi nepříjemné mrazení. A když potká podivného chlápka s nekonečným tetováním, s mnoha fotoalby na zadním sedadle svého Cadillacu a polaroidem, který fotí podivné fotografie a ještě podivněji se chovají lidé, které jsou polaroidem vyfoceni, necítí se v bezpečí.
Povídka se četla moc dobře. Bavila mě a zůstávala jsem napnutá jak Mike skončí. Jen jsem to čekala trochu víc vyhrocené.
Povídka o dospívání, vzpomínkách, nadpřirozenu, paměti, stáří a o vztazích dětí a seniorů.
Povídka NABITO se mi četla o poznání hůř. Ze začátku má pomalejší rozjezd, ale vyvíjela se zajímavě a nakonec měla dost šokující závěr. V tomto parádním thrilleru se s tím autor opravdu nemaže a ukazuje, že hrdinové nejsou vždy jen dobří lidé.
V povídce je vidět, jak moc dokáží zbraně ničit a kolika lidem to změní život, když jsou v nesprávných rukách. A je jedno jestli je to žena, která je má jen ráda, ale jednou ji někdo prostě naštve nebo jsou ty ruce bývalého vojáka.
V NEBI. Co byste dělali, kdybyste skákali z letadla, báli se výšek a když už skončíte, neskončíte na zemi, ale na podivném mraku, který vás nepustí dolů?
Tato povídka mě hodně zaujala už od začátku. Popisy byly hodně vydařené a já pokaždé, když jsem byla venku, se dívala na mraky.
Byla originální, čtivá a byla jsem zvědavá jak dopadne.
DÉŠŤ je boží povídka přesně podle mého gusta, která mě chytila a nepustila. Zhltla jsem ji za jeden večer. Protože nejde jen tak ignorovat, když místo deště prší ostré a dlouhé střepy.
Za mě měla všechno! Originalitu, napětí, akci, spád i smutné chvilky.
Děkuji Betě za poskytnutí výtisku a za opět skvělou jízdu.
![Divné počasí Divné počasí](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540899/divne-pocasi.png?v=1720782281)
Co kdyby mrak, který vypadá jako UFO, byl opravdu UFO? Co kdyby fotoaparáty opravdu uměly krást duši? Co kdyby při dešti místo kapek začaly z nebe padat ostré střepy? Momentka, V nebi, Déšť a Nabito – čtyři mrazivé, důmyslně propr... více
Komentáře (0)
Přidat komentář![MamaKnihomolka MamaKnihomolka](https://www.databazeknih.cz/img/users/29_/296617/mamaknihomolka-8Yg.jpg?v=1693599410)
MamaKnihomolka také napsala
![Malá kniha s velkým obsahem Malá kniha s velkým obsahem](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544554/muj-cizi-jazyk.png?v=1725731748)
![Originální drsné fantasy Originální drsné fantasy](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543950/trh-smrti-do-morku-kosti.jpg?v=1724929323)
![Předvídatelná oddechovka Předvídatelná oddechovka](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544911/svindl.png?v=1728410799)
![Tiché zlo Tiché zlo](https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535123/andel-smrti-nemocnicni-vrah-charles-6602d97227e54.jpg?v=1711462770)
!['Člověk občas musí zkoušet nový věci.' 'Člověk občas musí zkoušet nový věci.'](https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546654/joe-nicka-a-jeho-pruvodce-zivotem.png?v=1728039574)