Co odhalí povodeň?
recenze
Krvavá spása (2024) / tracey9Krvavá spása Lisy Regan je už devátý díl mé oblíbené detektivní série s detektivem Josie Quinnovou a jejími parťáky. Denton tentokrát zastihneme při povodních, což je rozhodně velice zajímavá okolnost a téma téhle knihy.
Tento díl je u mnoha instagramerů hodnocen jako ten slabší, ale mně se poměrně líbil. Nevyrovná se však některým předešlým dílům, které ve mně rezonovaly dlouho. Samozřejmě se zde vyšetřuje zločin -vražda, ale je hodně o citech a pocitech a je pravdou, že Josie se tu chová jinak, než je jejím standardem. Sama si kladu otázku, kolikrát se já v životě chovala tak, jak jsem nečekala ani já ani mé okolí? Povím vám to, mockrát přišlo mi to tedy poměrně reálné vyrovnávání se s psychickou bolestí.
Co se týče rozuzlení zápletky, celá ta situace byla tak trochu přitažená za vlasy. I když mi v průběhu knihy běhal mráz po zádech, konec a vysvětlení zanechalo spíš podivně hořkou pachuť.
Možná se ptáte, jak dopadl můj lov pachatele. Nedopadla jsem ho a to autorce i knize rozhodně přidává plusové budovy :) v závěru padlo i několik odhalení, která jsem neočekávala :)
Jak už jsem zmínila, není to top kniha série ani se k nim nepřiřadí, ale vyloženě zklamaná také nejsem :) na návrat do Dentonu se tedy rozhodně zase těším :)
Tentokrát hodnotím 4 z 5 :)
Za knihu na recenzi v ramci #spoluprace moc děkuji @grada_cz @cosmopolis_cz a @bunburistka
Krvavá spása Lisa Regan
Na Denton se snáší prudký déšť, který vyplaví tělo mladé dívky. Detektiv Josie Quinnová a její tým nemají žádné místo činu, kde by mohli své pátrání začít. Tělo oběti je ale naštěstí dobře zachovalé včetně baseballové nášivky na b... více