Cyrilia ešte nikdy nebola vo väčšom nebezpečenstve a Anu čakajú najťažšie rozhodnutia
recenze
Rudá tygřice (2022) / Severčanka_Vraciame sa späť do Cyrilie, aby sme spolu s Anou zabojovali o trón, ktorý jej právoplatne patrí. Veci však nejdú podľa plánu. Ana bude vystavená neľahkej skúške, pretože rozhodnúť sa, kam povedú jej kroky, nebolo ešte nikdy také ťažké.
Keď som začala knihu čítať, hovorila som si, čo asi tak dostaneme v 400 stranách, veď nám treba odpratať z trónu len jednu protivnú ženskú, ktorá sa tvári, že je cisárovná a posadiť naň Anu. To som teda netušila, aká akcia nás čaká.
Počas čítania sa ani poriadne nenadýchnete, pretože budete tajiť dych v obavách, ako to so všetkými postavami dopadne. A že im autorka dala zabrať! Neustále sa objavovali ďalšie prekážky a odhaľovali nové tajomstvá. Ani na sekundu som nemala pocit, že je niečo v príbehu naviac alebo zbytočne.
Kto číta moje recenzie vie, že sa vždy rozplývam nad postavami a tu tomu nie je inak. Ana je zlatíčko, síce vám dokáže spôsobiť výbuch obehovej sústavy, ale nikoho to nebude mrzieť viac, než ju samotnú. Celý čas som na nej obdivovala, aká je odhodlaná dať šancu aj tým najhorším zločincom, aby si vybrali lepšiu stranu.
Samozrejme, nesmie chýbať Ramson. Jediný môj knižný crush, ktorý sa viac než o zadok hlavnej hrdinky, stará o ten svoj, haha (to mu trošku krivdím, krásavcovi). Zmenil sa, odkedy sme ho spoznali, no svojím spôsobom, je to ešte stále starý Ramson.
Nesmeli chýbať aj ďalšie postavy, ktoré poznáme z prvej časti a ktoré tak trochu zamiešajú kartami.
Všetko v príbehu je premyslené a ani na chvíľu nebudete pochybovať, že tomu tak nie je. Koniec mi trošku zlomil srdce, ale tak nejak si myslím, že je presne taký, aký mal byť.
Možno niekoho môžu tieto neustále mocenské boje unavovať, no ja som si ich užila. Za mňa je Rudá Tygřice jednou z najlepších kníh prečítaných tento rok.
Rudá tygřice Amélie Wen Zhao
Ana je jedinou přeživší z cyrilské císařské rodiny. Nemá armádu, titul ani spojence. Navíc jí hrozí brutální pomsta samozvané císařovny Morganyi. Ta je odhodlaná ustanovit nový řád a prolévat přitom krev obyčejných lidí bez Přízně... více