"Ďábel je připoutaný k peklu. “Ďábel mu vládce.

recenze

Hellbound (2023) 5 z 5 / Wajny
Hellbound

Theresa Black mě znovu zasáhla svým talentem, a to do takové míry, že jsem knihu Hellbound prostě nemohla odložit. Předtím jsem četla její knihu Kávu každé půlnoci, a předpokládala jsem, že Hellbound jí bude podobný, ale s jiným silným tématem. Byla jsem ale naprosto ohromena tím, jakým směrem se příběh ubíral. Jediné, co obě knihy spojuje, je autorčin detailní styl psaní, stejně jako perfektně vypracované postavy, které vytvářejí základ celého příběhu.

Hellbound se zabývá originálním tématem ochrany svědků, nové identity a traumaty, kterým hlavní postava Maya čelí. Maya je uzavřená a bojí se někomu důvěřovat a její noční můry působí velmi autenticky. Způsob, jakým autorka zpracovává tuto traumatickou situaci, je velmi věrohodný.
Centrálním bodem knihy je vztah mezi psychiatrem a pacientem. Psychiatr je chápavý, přitažlivý, sebevědomý a dominantní, a vztah mezi nimi je provokativní. Vývoj jejich vztahu, včetně romantické linky a věkového rozdílu, je zaskočující, zejména pak vykání, které vše umocňuje a dramatizuje.

Některé pasáže byly napsány tak skvěle, že jsem byla zmatená a váhala jsem, co si vlastně o tom všem mám myslet. Během celého čtení mě provázel nepříjemný, ale zároveň fascinující pocit.

Knihu jsem četla jako e-knihu, ale i tak mě dokázala dostat svým grafickým zpracováním. Názvy kapitol byli originální, jak obsahově, tak i graficky. Jsou zde i sms konverzace, které přibližovali i myšlení Jamese. Zvlášť mě zaujalo opakující se zahájení každé kapitoly jménem Mayo a voláním po ní, až se jednou objevilo jméno James. Nevím, jestli je to nějaký motiv, který mi bohužel zůstává záhadou.
Konec knihy jsem trochu tušila, ale to jak autorka knihu zakončila mi vyrazilo dech a já ho budu ještě dlouho vstřebávat. Mimochodem mám na autorku asi milion otázek, protože to bylo fakt "Jakože cože?".

Hellbound je skvělý psychologicko-erotický thriller, který je plný tajemství, tajné identity, dobře napsaných erotických scén a hlavně kvalitního příběhu.

Za poskytnutí e-knihy děkuji autorce Theresa Black a už se těším na její další knihy, protože po tomhle budu od ní číst cokoliv.

Hellbound Hellbound Theresa Black

Rebeka, teď už Maya, musí začít znova. A to se vším všudy. S novou identitou přichází i nový život na novém místě, s novými lidmi a na okamžik se zdá, že ji už s otcem nebude nikdy nic spojovat. Krutá realita na sebe ovšem nenechá... více

Komentáře (0)