Další vražda na scéně
recenze
To je vražda, napsala: Reklama na vraždu (2024) / Kikina182Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s Alpress za účelem recenze.
Jessica Fletcherová se vydává na návštěvu svého synovce a jeho rodiny. Při té příležitosti se i přes počáteční váhání rozhodne vystoupit v reklamním spotu a pomoci mu tak, aby se v nové práci dobře uvedl. Na place nechybí ani další osobnosti. S některými si Jessica ihned padne do oka, ale s jinými je to trochu složitější. Všechny zádrhele se však dají přehlédnout, ale jen do chvíle, než se objeví mrtvola.
Styl psaní mi vůbec nesedl. Na můj vkus je takový suchopádný, takže jsem měla problém se do něj začíst a udržet pozornost. Z velké části za to asi můžou i některé popisy, jejichž role v příběhu mi doteď není úplně jasná.
Na to, jak je kniha krátká, mi bohužel přijde dost zdlouhavá. Samotná vražda se stala až zhruba v polovině knihy a i když uznávám, že představení všech aktérů na začátku knihy bylo nutné, představovala bych si to mnohem plynulejší a rozházené do celého příběhu a ne nahuštěné na začátku.
Samotná detektivní zápletka byla trochu poznamenaná tím, že neměla moc prostoru na pořádné rozvedení. I tak mi ale přišla povedená a především dobře promyšlená. Jen škoda, že jí nebyly věnovány ty správné podmínky, aby mohla vzbudit potřebnou dávku napětí.
Ačkoli nejsem nadšená ze způsobu provedení, tak musím uznat, že jsou postavy popsané dobře. Přestože je kniha krátká, podařilo se jít autorům aspoň trochu do hloubky, čehož si opravdu cením.
Od Reklamy na vraždu jsem čekala hodně a možná právě proto jsem zklamaná. Není to špatná kniha, ale bohužel ji nemůžu hodnotit jinak, než jako průměrnou. Je to škoda, ale Jessice Fletcherové a jejím rychlým případům zkrátka sedí mnohem víc televizní obrazovka než tiskařská čerň.
To je vražda, napsala: Reklama na vraždu Donald Bain
Jessica Fletcherová chce pomoct svému synovci, který nedávno nastoupil do nové práce, proto souhlasí, že se objeví v reklamním spotu. Natáčení se účastní i další osobnosti, s některými Jessica hned najde společnou řeč, s jinými pr... více