Darcy Coates - Tajemství sídla Craven Manor

recenze

Tajemství sídla Craven Manor (2019) 5 z 5 / patricia8137
Tajemství sídla Craven Manor

RECENZIA
Kniha TAJEMSTVÍ SÍDLA CRAVEN MANOR je druhým dielom hororovej série STRAŠIDELNÉ DOMY a zároveň mojou druhou prečítanou knihou od autorky.
Kapitoly sú písané z pohľadu Daniela Kanea, ktorý našiel pred dverami bratrancovho bytu list s ponukou práce. Neznámy odosielateľ mu ponúka miesto záhradníka v sídle Craven Manor s okamžitým nástupom. Zvláštnosťou bolo, že v liste sa nenachádzala adresa sídla, iba opis trasy. Daniel si chvíľu lámal hlavu nad tým, či je to skutočná ponuka a kto mu ju vlastne ponúka a preto sa šiel presvedčiť, či nejaký Craven Manor vôbec existuje. Tam našiel ďalšiu obálku s pokynmi práce a nezvyčajnými pravidlami - starať sa o záhradu a udržiavať čistotu v krypte, na pozemok nesmie vstúpiť nikto cudzí, nevstupovať do veže, neopúšťať domček záhradníka medzi polnocou a úsvitom, zatiahnuť závesy, zamykať dvere, neotvárať, aj keď bude počuť klopanie. Aj napriek pochybnostiam sa Daniel do domčeka nasťahuje. Podivné udalosti a javy, ku ktorým v sídle dochádza, je rozhodnutý nebrať na vedomie. Keď sa ale rozsvieti sviečka v okne opustenej veže, Daniel pochopí, že Craven Manor v sebe skrýva neobyčajné tajemstvo... a že je v ohrození i jeho život.
Po prečítaní názorov iných čitateľov sa s nimi vôbec nestotožňujem. Mne sa tento diel páčil viac ako ten prvý. Akonáhle som otvorila knihu a začítala som sa do prvých riadkov, nevedela som sa od príbehu odtrhnúť. Páčilo sa mi, ako ma autorka zo začiatku pekne zoznamovala s tajomný sídlom. Vďaka jej štýlu písania som sa v myšlienkach s ľahkosťou preniesla do sídla a spolu s Danielom objavovala jeho tajomstvá. Príbeh bol čtivý, napínavý, nechýbali zvraty, strašideľná atmosféra, perfektné opisy záhrady a miestností v sídle - akoby ho opustili z minúty na minútu (hrnce na sporáku, bielizeň vo vani).
Hlavnú postavu Daniela som si obľúbila hneď po prečítaní prvých strán. Aj keď sám mal nedostatok, podelil sa so susedkou a dal jej svoje ťažko zarobené peniaze. V texte sú kurzívou písané jeho myšlienky, čo v knihách preferujem. Cítila som všetky jeho prežívané pocity: napätie, strach, paranoiu, stres, šok, vinu. Čítanie som si naozaj užila.
Knihu hodnotím ako oddychovú jednohubku s napínavými časťami a nadprirodzenými prvkami. Určite si prečítam aj ďalšie knihy zo série.

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Daniel zoufale shání práci. Když mu někdo pod dveře strčí vzkaz, který mu nabízí místo správce staré nemovitosti, má pocit, že to je příliš skvělé, než aby to mohla být pravda. Když ale dorazí do Craven Manor, zmocní se ho pode... více

Komentáře (0)