Dej lidem sto let nebo tak nějak a oni s chutí zopakují přesně ty samé chyby

recenze

Temná kněžka (2022) 4 z 5 / insta.kniha
Temná kněžka

"Hlupák? Jestli existuje jedna věc, na kterou se můžu vždy spolehnout, je to lidská pitomost. Dej lidem sto let nebo tak nějak a oni s chutí zopakují přesně ty samé chyby, které je před několika generacemi málem vyhladily."

Sledujeme Artemis, jak se stává Šedou sestrou, dokud útok vše nezmění.
Po přečtení několika stran, kdy se čím dál častěji objevovali jména jeptišek a hlavně přízraků, jsem pro orientaci vyhledala str.338 kde jsou vypsané třídy duchů.
Nastala chvíle, kdy jsem se ztratila, protože to, co se v příběhu odehrálo mělo rychlí spád, ale dostávalo se mi jen málo odpovědí, chvíli mi trvalo, než jsem se v příběhu zorientovala. Jakmile jsem pochopila, oč tam běží, nebylo překážek, abych si knihu náležitě užila.
Svět, který autorka vymyslela, byl příjemný. Náboženství společně s magickým světem bylo pěkně propracované, hlavně co se jeptišek, démonů, přízraků týče.
Armetesia je zajímavá postava. Líbila se mi, i když bych si přála, aby si autorka dala víc času na to, aby ji lépe poznala, než aby běhala od jednoho průšvihu do druhého. Sledovat jak se mění a vyvíjí přímo před očima, bylo moc pěkné, hlavně její pohled na svět se mi líbil.
Scény, kdy se objevil přízrak, který se stává její součástí, byly tím pravým ořechovým a sarkastické diskuze, které spolu vedli, byly zábavné číst. Tím já nikdy nepohrdnu, ba naopak.
Zajímavé byly i vedlejší postavy, hlavně Leander, vždycky jsem chtěla vědět víc, protože mě svým způsobem fascinoval.
Jsem zvědavá, co nás v této sérii ještě čeká.

Temná kněžka Temná kněžka Margaret Rogerson

Atmosférická fantasy od autorky bestselleru Kouzla rodu Thornů Artemisia se chce stát Šedou sestrou, členkou řádu, který se stará o klidný přechod duší zemřelých na onen svět. S mrtvými tráví čas raději než s živými, kteří si z... více

Komentáře (0)