Dentonská záhada

recenze

Matčin hrob (2021) 5 z 5 / a.k
Matčin hrob

Policejní náčelnice Josie Quinnová musí vynaložit veškeré své síly a vyřešit případ, který otevírá dveře do její temné a bolestné minulosti.

Vše začalo nevinnou hrou dvou chlapců, kteří v lese za osadou pro obytné přívěsy objevili kosterní lidské pozůstatky. Přivolaná náčelnice Josie by nejraději utekla z tohoto proklatého místa, právě zde prožila se zlou matkou Belindou Roseovou své kruté dětství plné bolesti, ústrk a týrání. Duch místa ale předčí ještě daleko zlověstnější zjištění. Totožnost mrtvé je Josii známá a zároveň ví, že je to zcela nemožné. Ostatky prý patří Belindě Roseové, která v lesním hrobu leží třicet let, přestože Josie ví, že její matka nikdy nezemřela.

„Matčin hrob“ je třetí epizodou série s Josie Quinnovou. Zatímco v předešlých dílech jsme na pozadí detektivních případů jen z náznaků tušili, že má za sebou Josie hodně trýznivou minulost, tentokrát se do toho autorka obula na plné pecky a odhalila nám celou temnou pravdu.

Ve vyprávění se střídají současnost a bolestné dětství hlavní hrdinky. Právě v pohledu do minulosti je tolik zla, že se často až zapomenete soustředit na hledání indicií, které by pomohly vyřešit záhadu kolem zjištěné totožnosti ženy v aktuálním případu. Ale ani současná dějová linka nepokulhává. Josie je v hledáčku osob, které se v odvetě za zatčení drogového bosse neštítí jakýchkoliv praktik, a tak přibývají nepříjemné útoky na její osobu. A nekončí to jen u inzerátů, ve kterých někdo pod jejím jménem zveřejňuje úchylné sexuální návrhy.

Kniha je výborně napsaná, má rychlý spád a moc dobře se čte. Zajímavý vývoj nepřináší pouze dějová zápletka, ale i řada postav, které známe z minulých dílů. Pro čtenáře, kteří neznají předchozí děj, bude detektivní případ pochopitelný, interakce postav okolo Josie srozumitelná, ale budou ochuzeni o řadu podrobností a vedlejších příběhů, které se dotýkaly předešlých detektivních případů a Josiina okolí. Doporučila bych proto začít od prvního dílu, teprve potom si budete moci naplno vychutnat propletenec Josiina života se všemi detektivními případy. A stojí to určitě za to!

Detektivní série z Dentonu v centrální Pensylvánii je díl od dílu lepší. Výživná a hutná detektivka, která přináší temnou zápletku, napětí a více vrstev příběhu, je vzrušujícím čtením pro všechny nadšence tohoto žánru. Tak směle do toho, jsem nadšená a moc doporučuji!


Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Když dva malí chlapci při hře v lese nedaleko parkoviště pro karavany najdou pohřbené tělo, policejní náčelnici Josie Quinnové se začínají vracet nepříjemné vzpomínky. I ona si v tom lese jako dítě hrávala, co nejdál od své nevyzp... více


Komentáře (1)

Přidat komentář

kopeceli
18.03.2023

Děkuji za pěknou recenzi, kniha mne zaujala.