recenze

Devatenáct schodů (2024) 5 z 5 / tess.booklover

Devatenáct schodů

Osmnáctiletá Nellie žije obyčejný život v obyčejném Londýně. Nebo by si to alespoň přála. Ve skutečnosti žije na východní straně Londýna a sirény ohlašující nálet německých jednotek se ulicemi ozývají až příliš často. Když Nellie potká amerického letce, její svět začíná být opět o něco růžovější. A pak se to stane. Událost, která zamává s jejím světem tak, že úplně ztratí barvy.

Něco o mně nevíte. A to něco je fakt, že jsem opravdu velkým fanouškem historických románů. A proto jsem se na tuto knihu vážně těšila.

Nezklamala ani trochu. Od začátku mě pohltila a nepustila až do konce. Užila jsem si každou jednu větu, každé jedno slovo, každé jedno písmeno.

S Nellie jsem se sžila poměrně snadno, i když nemáme mnoho společného. Možná za to mohl soucit, možná obdiv, těžko se mi to určuje. Tak či onak mě její pohled na 2. světovou válku zajímal a nutil mě číst dál a dál.

I ostatní postavy byly napsány skvěle. Vyvolávaly ve mě přesně to, co vyvolávat měly a každá jedna z nich byla pro příběh něčím přínosná.

Nejhorší na knížce byl fakt, že to, o čem jsem četla, se skutečně stalo. V jednom příběhu byly schovány stovky jiných, které prožili skuteční lidé. Jsem vděčná, že jsem měla tu možnost něco se dozvědět prostřednictvím tohoto románu, protože si uvědomuji, jak moc je to důležité.

Tuto knihu doporučuji každému, kdo se nebojí prožít válku spolu s hlavní hrdinkou.

5/5 *
@milliebobbybrown

Kniha mi byla poskytnuta v rámci #spoluprace s @humbook_blogeri @humbook

Devatenáct schodů Devatenáct schodů Millie Bobby Brown

Láska vzkvétá i v těch nejtemnějších dnech. Historický román podle skutečných událostí od hvězdy Stranger Things. Píše se rok 1942 a Londýnem neustále znějí sirény. Osmnáctiletá Nellie Morrisová považuje za štěstí každý den, kd... více

Komentáře (0)