Dívka s ohněm v duši: Temný příběh pokračuje. - Dívka, která si hrála s ohněm | recenze | Databáze knih

Dívka s ohněm v duši: Temný příběh pokračuje.

recenze

Dívka, která si hrála s ohněm (2010) 4 z 5 / zuzi.cte
Dívka, která si hrála s ohněm

Můj názor:
Tak jako jsem se setkali se silným příběhem v prvním dílem, tak i v tomto se odehrává, řekla bych, že né jeden, ale rovnou dva. Jeden z nich je zaměřen na obchod s bílým masem a dětskou prostitucí a druhý je odhalení dětství a osobní život hlavní hrdiny Lisbeth a selhání systému.

Čtení knihy mě nenechalo chladnou, ta nespravedlnost, podvody, lsti, pomstychtivost, machistické způsoby a muži co mají problém se silnými ženami. Obdivuhodná je odvaha, odhodlanost a chytrost Lisbeth s vlastním pohledem na spravedlnost.

V knize je opět hodně postav, šílené jména a dost podrobný popis některých dle mého názoru ne moc podstatných věcí.

Recenze:
Druhý díl série Milénium od Stiega Larssona, Dívka, která si hrála s ohněm, představuje strhující thriller, který kombinuje napětí, temná tajemství a brilantní postavy. Autor se opět zaměřuje na komplikovanou, ale fascinující Lisbeth Salander, která je jednou z nejvýraznějších literárních postav moderní doby, a Mikaela Blomkvista, investigativního novináře.

Larssonův styl zůstává věrný prvnímu dílu – pečlivě promyšlený, detailní a zároveň strhující. Tentokrát příběh nabírá na osobnějším charakteru, protože Lisbeth čelí vlastní minulosti a důsledkům, které ohrožují nejen ji, ale i její blízké. Autor dokáže propojit psychologickou hloubku s napínavým dějem a nabídnout čtenáři nejen složitý detektivní příběh, ale také otázky týkající se morálky, spravedlnosti a systémového selhání.

Silnou stránkou knihy je i Larssonova schopnost vytvořit uvěřitelný a detailní svět, včetně švédské společnosti, která je podrobena kritickému pohledu. Zároveň nechybí akční momenty, nečekané zvraty a atmosféra, která vás udrží v napětí až do poslední stránky.

Dívka, která si hrála s ohněm je důstojným pokračováním Muži, kteří nenávidí ženy a nabízí ještě intenzivnější emocionální i dějové momenty. Pokud jste milovníky inteligentních thrillerů, tahle kniha by rozhodně neměla chybět ve vaší knihovně.

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Druhý díl trilogie Milénium odkrývá minulý a současnýživot Lisbeth Salanderové, tajemné punkerky a hackerky, kterou čtenáři znají již z prvního dílu Muži, kteří nenávidí ženy. Dva novináři časopisu Milénium jsou zavražděni krátce... více

Komentáře (0)