Dívka v medvědí kůži
recenze
Dívka v medvědí kůži (2023) / ElisR1Dívka v medvědí kůži je druhou knihou, kterou jsem od této autorky četla a mohu říct, že se mi líbila mnohem více, než Chaloupka na muřích nožkách.
A na co se tedy můžete těšit?
Na sympatickou hlavní hrdinku Janku, která i přes posměch ostatních dětí zůstává stále dobromyslná a chce pomáhat.
Kromě samotného příběhu se ale můžete těšit na hromadu povedených ilustrací včetně mapy na začátku knihy a velkého množství legend, jež si hlavní hrdinové vyprávějí.
Ale teď už k samotnému ději. Sophie Anderson má neskutečně čtivý styl psaní, díky čemuž vás kniha chytne již od prvních stránek. Autorka v textu místy používá cizí slova, čímž stupňuje slovanskou atmosféru příběhu, proto jsem uvítala slovník pojmů v závěru knihy.
Připravte se na to, že v Dívce v medvědí kůži je poměrně dost popisů, například přírody, ale vše je do příběhu zakomponováno naprosto skvěle, takže to nijak nebudí dojem zdlouhavosti.
A ačkoliv má celá kniha pohádkový nádech, nebojte se toho, že by v příběhu chyběla nějaká akce, právě naopak, je jí tam poměrně dost.
Dívka v medvědí kůži je tak miloučkým čtením pro malé i velké, ve kterém se hlavní hrdinka vydává na cestu, aby poznala, kým vlastně je.
Pokud hledáte kouzelný příběh, který ve vás rozdmýchá příjemné pocity, tak tady jste na správné adrese. Medvědice Janka si vás svým dobrým srdcem rozhodně získá.
Recenze psaná v rámci spolupráce s nakladatelstvím Host.
Dívka v medvědí kůži Sophie Anderson
Říkají jí Medvědice Janka. Není to kvůli tomu, kde ji našli, ale proto, že je jiná. Janku našli jako dvouletou u medvědí jeskyně a ona celý život přemýšlí, odkud vlastně pochází. Tváří se, že nevidí, jak se na ni ostatní vesni... více