Domek pro dva

recenze

Domek pro dva (2024) 3 z 5 / jadwiga
Domek pro dva

Tato velmi odpočinková knížka od německé autorky Kathryn Taylor, jenž svůj příběh umístila do krásné, ale i pochmurné Anglie, nás zavádí do světa veterinářství.

Místní veterinářka v Cornwallu, Isobell, je již v důchodovém věku. Cítí, že jí pomalu ubývají síly, proto se rozhodne svou veterinářskou praxi na venkově prodat. Na zveřejněný inzerát se Isobell ozve Julie. Ta v minulosti působila a léčila v Londýně na věhlasné klinice dostihové koně, nyní ale potřebuje vyléčit své zlomené srdce a možná najít i samu sebe. Na cestě do Carywithu v Cornwallu se Julie setkává s Henrym Campbellem, který jí pomůže po autonehodě a odveze ji k Isobell. Oba ale zjišťují, že mají nejen společný cíl cesty, ale také společnou známou. Tím začíná boj o místo, které pro každého ze zúčastněných znamená něco jiného.

Domek pro dva mi, téměř od prvních řádků, připomněl německé romantické filmy vysílané vždy v podvečer v televizi. Příběh byl poměrně jednoduchý, bez nějaké větší hloubky a zabarvení. Tak trochu jako podle nějaké šablony. Nejvíce mě z něj bavily jen některé vedlejší postavy - hlavně obyvatelé Carywithu. Jediné, co se mi naopak líbilo, bylo venkovské veterinářské prostředí. Myslím si ale, že by se z tohoto tématu dalo vytěžit mnohem, mnohem více. Z mého pohledu to je velmi průměrná kniha, která neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne, alespoň čtenáře, který od příběhu čeká alespoň špetku nějakého kouzla navíc.


Domek pro dva Domek pro dva Kathryn Taylor

Veterinářka Julia Shawová hledá místo, kde by mohla začít znovu. Po těžkém období chce konečně najít bezpečný přístav. Zamiluje se do idylického Cove Cottage v malé vesničce Carywith v Cornwallu a rozhodne se zde žít a pracovat. H... více


Komentáře (0)

Přidat komentář