Doporučuji tuto knihu.

recenze

Užít si rozvod do poslední slzy (2024) / MonikaPavlisova
Užít si rozvod do poslední slzy

Kniha „Užít si rozvod do poslední slzy“ je inspirativním průvodcem pro ty, kteří procházejí jakýmkoli obtížným životním obdobím. Autorka, která se nebojí otevřít své vlastní emoce a zážitky, nabízí čtenářům upřímný pohled na to, jak se vyrovnat s náročnou životní situací a proměnit ji v příležitost pro osobní růst. Veronika ve své knize zdůrazňuje důležitost přijetí emocí – ať už jde o smutek, vztek, nebo úlevu – a povzbuzuje čtenáře, aby se nebáli je prožít naplno. Kniha také apeluje na sebereflexi a sebepoznání, což může vést k redefinování životních cílů a hodnot. Velkým přínosem knihy je její důraz na podporu a komunikaci. Hledání opory u přátel, rodiny nebo odborníků je klíčem k překonání stresu a nalezení nové perspektivy. Jazyk knihy je přístupný a empatický, což umožňuje čtenářům snadné ztotožnění s textem. Autorka se nebojí být osobní, což vytváří pocit důvěry a blízkosti. Tuto knihu vřele doporučuji každému, kdo hledá způsob, jak zvládnout nejen rozvod a jak najít cestu k novým začátkům. Tuto knihu lze doporučit každému, kdo hledá cestu k pozitivní změně v těžkých časech.

Když bych mohla vypíchnout pět hlavních myšlenek, které jsem v knize zavnímala, byly by to tyto:

1. Přijetí emocí: Rozvod je emocionálně náročný proces a je důležité si uvědomit a přijmout všechny emoce, které s ním přicházejí. Smutek, vztek, úlevu nebo dokonce štěstí – všechny tyto pocity jsou přirozené a měly by být prožity naplno.
2. Sebepoznání a růst: Rozvod může být příležitostí pro sebereflexi a osobní rozvoj. Je to čas, kdy můžete přehodnotit své životní cíle, zjistit, kdo opravdu jste, a zaměřit se na osobní růst.
3. Podpora a komunikace: Důležitou součástí procesu rozvodu je hledání podpory od přátel, rodiny nebo terapeutů. Otevřená a zdravá komunikace s ostatními může pomoci zmírnit stres a nabídnout nové pohledy na situaci.
4. Budování nového života: Rozvod znamená konec jedné kapitoly, ale také začátek nové. Je to čas, kdy můžete redefinovat své životní hodnoty, budovat nové vztahy a vytvářet život, který více odpovídá vašim představám a potřebám.
5. Pozitivní myšlení: Udržení pozitivního postoje během rozvodu může být náročné, ale je klíčové pro nalezení štěstí a stability v nové životní fázi. Soustředění se na to, co máte pod kontrolou, a na věci, za které jste vděční, pomůže posílit odolnost a optimismus.

Kniha může být přínosná nejen lidem, kteří právě prochází rozvodem (těm může kniha nabídnout podporu, radu a inspiraci, jak se vyrovnat s emocemi a najít cestu k uzdravení duše), lidem, kteří mají tuto životní etapu již za sebou (nalezení zrcadla svých vlastních zkušeností a povzbuzení k další u osobnímu růstu), tak jako tomu bylo i u mě. Troufnu si říci, že by mohla být kniha i nástrojem odborníků na vztahy a terapeutů, kteří pracují s klienty, kteří se vyrovnávají s rozvodem nebo jinými vztahovými problémy.

Pro koho kniha z mého pohledu přínosná nebude? Pro ty, kteří hledají rychlá, jednoduchá řešení, bez notné dávky trpělivosti, protože kniha dle mého klade důraz na proces osobního růstu a uzdravení, což vyžaduje čas a úsilí a také pro ty, kteří hledají odbornou právní radu ohledně rozvodu, protože kniha se zaměřuje spíše na emocionální a osobní aspekty rozvodu, než na právní postupy.

Celkově chci autorce, Veronice Mrázkové poděkovat za její odvahu, laskavost a schopnost proměnit osobní zkušenost ve zdroj inspirace, odvahy a síly pro ostatní. Děkuji, Veru.


Užít si rozvod do poslední slzy Užít si rozvod do poslední slzy Veronika Mrázková

Kniha Užít si rozvod do poslední slzy se na vztahy i rozchody dívá z netradiční perspektivy. Společnost rozvod stále vnímá jako drama a životní prohru. Pro mě to ale byla jedna z nejlepších věcí, které mě v životě potkaly. Nedá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář