Caplinovská klasika - hcoi bežne nečítam romance, bavilo ma to. Najmä kvôli prostrediu, milujem Francúzsko, ich výlet do Paríža som si užil a zaspomínal, aj prostredie viníc, vidiek... Potom vďaka jedlu a rôznych pochúťkam, ktoré Julie skvele opisuje - francúzske tradičné jedlá, zákusky, dokonca aj nápoje, vína.
A napokon sympatické postavy, vzťahy medzi nimi a celkové pozitívne, optimistické vyznenie. Viete, kam to smeruje, ako sa to asi skončí (hoci autorka vie niektorými odbočkami, či nečakanými situáciami prekvapiť), ale aj tak to s chuťou čítate a celkovo to vo vás vyvoláva príjemné, hrejivé pocity.
Zamilujete si aj ústrednú dvojicu Luca a Hattie, ktorí sú sympatickí, stále sa doťahujú, podpichujú, budete si užívať ich rozhovory…a prirodzene, že od začiatku tušíte, ako sa to medzi nimi skončí. No ako sa zvykne vravieť – dôležitá je samotná cesta a tak si vychutnávate samotný príbeh, lahodné jedlo i víno…jednoducho, ďalší vydarený útok na všetky vaše zmysly.
Prebudiť sa v náručí príťažlivého Francúza by sa určite zaradilo do prvej desiatky najlepších snov, ale len v prípade, že nie ste celí od krvi a neurobíte zo seba úplnú hlupaňu.
Zasnívane naňho zažmurkala a usmiala sa. Prečo by nie? Bol očarujúci. S takou vizážou sa na neho zrejme lepili samé super modelky alebo super úspešné ženy, ktorým sa hrnuli peniaze skôr, než sa ráno nalíčili.
„Ste v pohode?“ spýtal sa a vyzeral veľmi znepokojene. Možno by mala omdlievať častejšie. Bolo celkom príjemné byť pre zmenu tým, o koho je postarané.
Vinice vo Francúzsku Julie Caplin
Čarovné francúzske vinice v oblasti Champagne sú ako stvorené pre romantický príbeh. Presvedčí sa o tom aj svadobná koordinátorka Hattie, ktorá čerstvo unikla z chladného, prázdneho a nezáživného vzťahu. Pôvodne prišla do château ... více