Důkladné rešerše

recenze

Anna O. (2024) 4 z 5 / bradovav
Anna O.

Než se pustím do hodnocení obsahu, chtěla bych pochválit obálku. V jednoduchosti je prostě krása a tato obálka skvěle koresponduje s knihou, je vyvážená a nekřičí žádnou zbytečností.

Autor této knihy očividně obětoval knize a rešerším mnoho času. Je vidět, jak detailně se o problematiku psychických problémů souvisejících se spánkem zajímal. Cituje jiné autory a knihy, vkládá postavám uvěřitelné odborné znalosti a celkově tak vytváří důvěryhodnost jejich postavení.

Kniha vypráví o zločinu , který se odehrál na odlehlém místě. Kdo je vrahem a kdo je obětí? Je vše tak jasné, jak se na první pohled zdá? Promyšlený příběh, kdy postupně měníte své tipy na to, kdo je skutečným vrahem. Závěr knihy mě překvapil a rozuzlení jsem neprohlédla.

Knihu bych rozdělila na třetiny. První byla zajímavá a naservírovala neobvyklé téma, ta třetí měla spád a napětí do poslední chvíle. Druhá část bohužel ale knize škodí. Byla zdlouhavá, nic se nedělo a i mě nudila. Kdyby ji autor zkrátil, nic by nechybělo a zároveň by se čtenář do čtení nemusel chvíli nutit. Naštěstí poslední část vše zachránila.

Celkové hodnocení: 4* z 5*


Anna O. Anna O. Matthew Blake

Průměrný člověk prospí třiatřicet let. Čeho všeho jsme během spánku schopni? A neseme za to odpovědnost? Anna Ogilvyová byla mladá nadějná novinářka z dobře situované rodiny, dokud ji jednoho dne nenašli zakrvácenou a s nožem ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář