Fable - potápěčka
recenze
Mezi zloději (2022) / CallwenO Fable jsem hodně slyšela v zahraničí, kde je hodně opěvovaná a tak jsem neváhala s tím že si ji přečtu, když přišla k nám.
Prvně bych chtěla vyzdvihnout obálku, která se mi líbí víc než ta zahraniční, protože je na ní vidět, že se jedná o příběh na moři a je zkrátka vidět kde se kniha odehrává.
Příběh pojednává o mladé dívce Fable, kterou její otec vysadil na ostrově zvaném Jeval, a aby se z něj dostala, musí se každý den potápět na dno moře a hledat drahokamy, které by mohla prodat. Jedné noci se dostane na loď Marigold, která jí má zavést zpět k jejímu otci.
Fable byla jako hlavní hrdinka skvělá, přesně věděla za čím jde a uměla si se vším poradit. A teda dost jsem jí obdivovala za to, do jaké hloubky se dokázala potopit, protože mě praská v uších už ve dvou metrech.
Zbytek posádky Marigold jsem si taky oblíbila, trochu mi připomínali tu partu lidí, která byla v Aurora povstává. Všichni byli moc sympatičtí, za mě nejvíc asi Paj.
Romantická linka v této knize není moc velká, ale přesně do příběhu pasuje a byla taková roztomilá a milá.
Celkové knize nemám moc co vytknout, jen pomalejší začátek a - bože můj - otevřený konec!!! (Proč????). Jinak byla moc čtivá a prostředí moře a lodi mi bylo moc příjemné. Určitě se těším až si přečtu i Klan.
Za knihu moc děkuji Humbooku a Humbook blogerům.
!Moc doporučuji!
Mezi zloději Adrienne Young
Obstojí mladá dívka ve světě, kde se hraje podle mužských pravidel? Do svých sedmnácti let nepoznala Fable nic jiného než moře. Když ale její matka zemře v bouři a vlastní otec ji vysadí na nechvalně proslulém ostrově zlodějů, ... více
Určitě stojí za přečtení!