Gričská čarodějnice 1. Tajemství krvavého mostu

recenze

Gričská čarodějnice 1. - Tajemství Krvavého mostu (1992) 5 z 5 / Keiko.L.
Gričská čarodějnice 1. - Tajemství Krvavého mostu

Gričská čarodějnice 1
Tajemství krvavého mostu
Marija Juricóvá - Zagorka

Toto dílo Charvátské spisovatelky je skvost. Jedná se o sedmi dílné historické dílo opírající se z velké části o množství autentických dokumentů a svědectví pamětníků.
Poprvé jsme tuto sérii četli až od druhého dílu a ničemu to nebránilo, celá série nás nadchla, odehrávala se kolem čarodějnických procesů a hrůz s nimi spajtými. Přesto jsme toužili si jej přečíst, abychom věděli, jak to bylo na začátku, a tak jsme později odhalili Tajemství krvavého mostu - je to krásné historické dílo a dokumenty, které dokazují, že ledacos v románu se skutečně stalo, mu dodává neodolatelné kouzlo

Pod krvavým mostem dochází k tajemné vraždě, na mrtvém těle je připíchnut vzkaz, že se jedná se o vraždu první z devíti. Tyto události vzbuzují v lidech hysterii a strach. Jediný hrabě Meško se nebojí a snaží se událostem přijít na kloub. Odhaluje tak tajné spiknutí a současně odkrývá i tajemství zdejší šlechty. Rozvijí se tak příběhy jiných postav.

Krásně popsaná tehdejší doba, hrůza a děs z procesů s čarodějnicemi, záhady a tajemství šlechty a samozřejmě spousta intrik, a to vše podbarveno romantikou tajné lásky.
Děj je bohatý na události a postavy, které doslova ožívají.

Nemůžu jinak než vřele doporučit. Tato série se dočkala znovu vydání nakladatelstvím XYZ. Udělali novou obálku a celá série vytváří hezký komplet, celkově je moc pěkně zpracovaná, akorát, co není zas tak fajn, je to, že první a poslední tedy sedmí díl jsou rozděleny na dvě části, takže ve výsledku máte knih devět. Jinak je to moc pěkné.

Gričská čarodějnice 1. - Tajemství Krvavého mostu Gričská čarodějnice 1. - Tajemství Krvavého mostu Marija Jurić Zagorka (p)

Gričská čarodějnice je příběh zasazený do doby vlády rakouské císařovny Marie Terezie a – v posledním díle – jejího syna Josefa II. Vzdor romanticky barvitému rozvoji děje se opírá o množství autentických dokumentů o svědectví pam... více

Komentáře (0)