Havraní spolek

recenze

Havraní spolek (2024) 3 z 5 / lena.o.knihach
Havraní spolek

Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia

Když u nás vyšel Osudný polibek před deseti lety, totálně mě tehdy očaroval a já z něj byla nadšená. Do pokračování jsem se ale v originále nepouštěla a o to větší mám radost nyní, když vím, že teď se bude v překladu pokračovat.

Jenže Havraní spolek na mě tolik nezapůsobil. Četla jsem verzi před finální korekturou, takže doufám, že se textu budou v redakci ještě věnovat, protože teď jsem se za žádnou cenu nemohla pořádně začíst, jak to bylo krkolomně napsané.

Příběh jsem si jakžtakž pamatovala a jsem ráda, že hlavní hrdince nepřekládali jméno a nechali Blue. Ta se klukům vyhýbá, protože až jednou políbí svou pravou lásku, dotyčný zemře. Jenže se objeví čtyři havraní kluci, studenti elitní školy, včele s Ganseym…

Havraní spolek je jako takový delší úvod k celé tetralogii, ve které určitě budu pokračovat. Mezi těmi akčními fantasy mi tato pomalejší, starší ya vyhovuje.


Havraní spolek Havraní spolek Maggie Stiefvater

Když se narodíte do rodiny jasnovidců, nese to řadu výhod i zdrcujících břemen. Své o tom ví i šestnáctiletá Blue Sargentová – odmala jí totiž vtloukali do hlavy, že až jednou políbí svou pravou lásku, její vyvolený zemře. A tak s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář