Hospůdka v Praze

Začátek knihy mě dal zabrat. Nemělo to takový tah, abych se těšila až knihu otevřu. Oba hlavní hrdinové byli takový nemastný, neslaný. Chování Anny jsem nechápala a byla mi malinko nesympatická. Naštěstí nastoupily do příběhu Michaela s Janem a začalo to být lepší. Bydleli ve stejném domě a stali se z nich přátelé.

Anna a Leo přijeli do Prahy na stáž, aby se naučili vařit české pivo. Jelikož se přihlásili jen oni dva, ubytovali je ve stejném bytě. Jenže oni už se znali. A nebylo to úplně nevinné. Doufali, že se už nikdy neuvidí…co s nimi provede kouzlo Prahy?

Zamlouvalo se mi vaření a mluvení o českých jídlech, pivech, zvycích i historii a památkách. Jenže já se domnívala, že tam bude i více z pivovaru a tam nebylo vůbec nic. Skoro to vypadalo, že nejsou na stáži, ale na dovolené.

No a pak začala autorka rozplétat jejich minulost, nastávaly scény, kdy bylo vidět, že jim na sobě záleží a bavilo mě to číst, jak kolem sebe opatrně našlapovali. Jo a mimochodem konec to zase maličko zkazil. Suma sumárum, velký kus knihy uprostřed se mi opravdu líbil. Hodnotím čtyřmi hvězdy.

Hospůdka v Praze Hospůdka v Praze Julie Caplin

Anna získala vytoužené místo stážistky v pražském pivovaru a nemůže se dočkat, až se začne učit od skutečných mistrů v oboru. Několik měsíců v samém srdci Evropy, ochutnávky vyhlášené kuchyně a nejlepšího piva na světě, to zní jak... více

Komentáře (0)