recenze
Dvojitý kříž (2013) / Severčanka_Mám pocit, že v severských krimi je už zvykom, že hlavný detektív má mnoho osobných démonov a nie je tomu inak ani v tejto knihe. Hunter trpí nespavosťou a popritom tom sa snaží nájsť páchateľa, ktorý sa modusom operandi podobá na prípad z jeho minulosti. Páchateľ zvaný Krucifix, na obetiach zanecháva znak dvojitého kríža a vždy sa postará, aby v posledných chvíľach svojho života trpeli.
Poviem vám, najlepšie na knihe, bol motív. Čo spojovalo všetky obete môj mozog trápilo celú knihu a vymyslela som toľko konšpirácií, že by to stačilo na pár ďalších kníh, ale netrafila som sa.
Postavy boli sympatické, okrem hlavnej postavy som si obľúbila aj jeho parťáka a dosť ma bavila ich spolupráca.
Niektorým by mohlo prekážať, že v knihe boli dosť explicitne opísané zločiny. Mne ako krimi psychošovi to nevadilo, ale verím, že pre niekoho by to nemuselo byť komfortné.
Ak hľadáte detektívku, ktorá bude fakt dobrá a motívom potrápi vašu myseľ, neverím, že s touto knihou siahnete vedľa.
Knihu som našla v dedkovej knižnici. Nikdy nepodceňujte knižnice starých rodičov!
Dvojitý kříž Chris Carter
Popravený vrah ožívá a pokračuje ve svém zrůdném díle. Nebo se jeho odkazu chopil šílený napodobitel? A proč? To musí zjistit ostřílený samotář, detektiv Robert Hunter s pomocí svého partnera, nadšeného nováčka Carlose Garcii. Pod... více