I princezny dokáží být rebelky

recenze

Vzpurná princezna (2023) 3 z 5 / renulka16
Vzpurná princezna

Pro princeznu Louisu, dceru puritánské královny Viktorie, je život u dvora pozlaceným vězením. Obdařena krásou a uměleckým talentem touží po svobodném rozletu. Rozhodne se navštěvovat lekce na výtvarné škole, v nichž tvoří podle nahých mužských modelů. Navíc se zamiluje do svého učitele. Brzy však pochopí, že ani královští rebelové se svým povinnostem nevyhnou

Tato kniha ve mně nechala rozporuplné pocity. Nejsem si totiž jistá jestli se mi kniha líbila nebo ne.
Po prvních pár stranách jsem knihu zavřela a vrátila se k ní asi po dvou týdnech a dala jsem ji šanci.
Nedokážu vůbec popsat, co přesně mi nesedlo na knize. Řekla bych ale, že byla celá kniha naprosto bez emocí. Takže když v příběhu někdo zemřel nebo se něco událo, nedokázala jsem se vcítit do osoby, která měla být "smutná" nebo "šťastná" a to je podle mě velký kámen úrazu.

Vzhledem k tomu, že se jedná o nahlédnutí do královské rodiny, jedná se tedy o příběh založený na skutečnosti, mohlo to být něco, co by si rád každý přečetl. Rád by mohl prozkoumat rebelii princezny a užívat si tu její jízdu životem, protože princezna Luise se toho nebála. Šla si za svým cílem. Ale díky tomu stylu, kterým to autorka pojala, jde spíše o menší zklamání. Tedy alespoň za mě.

Na druhou stranu - každý jsme jiný a to, že zrovna tenhle styl nesedl mně, neznamená, že zrovna Vám, se příběh nebude číst hezky.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Alpress.


Vzpurná princezna Vzpurná princezna Georgie Blalock

Vzpurná princezna - V každé generaci se najde rebelka. Pro princeznu Louisu, dceru puritánské královny Viktorie, je život u dvora pozlaceným vězením. Obdařena krásou a uměleckým talentem touží po svobodném rozletu. Rozhodne se ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář