Jak byl Fiškus malý a ztratil se

recenze

Jak byl Fiškus malý a ztratil se (2006) 5 z 5 / EvikU.
Jak byl Fiškus malý a ztratil se

Fiškuse jsme poznaly s dcerou nedávno a byla to láska na první pohled. Proto když nám přišly další díly, musíme hned ten večer číst. Kniha má málo stran a krásné obrázky a tak máme jeden díl najednou před spaním.

Tento díl je druhý v pořadí, ale tuto sérii můžete číst jak chcete na přeskáčku. Pojednává o tom, když byl ještě Fiškus malý kocourek a ztratil se. Děda Pettson byl smutný, protože byl sám, neměl si s kým povídat a to je jednomu v domě smutno. Se slepicemi se rozhovor vést nedá.

Všimne si toho babička Anderssonová, sousedka a pořídí dědovi malé koťátko. A tak se dozvíme, podle čeho dostal jméno, jak si na sebe zvykali a jak se jednoho dne ztratil a kde vlastně byl a co ho vylekalo.

Při čtení jsme opět zapojily i matematiku, protože na krásných ilustracích je někdy Fiškus na více místech, jak prozkoumává okolí a dá se počítat, kolik toho prozkoumal
(vymyslela dcera sama).

Kniha děti zaujme a určitě je vhodná i na takové to první čtení, protože zvládnou příběh přečíst do konce. Není příliš dlouhý.


Jak byl Fiškus malý a ztratil se Jak byl Fiškus malý a ztratil se Sven Nordqvist

Vyprávění o dědovi Pettsonovi a jeho zvláštním kamarádovi - roztomilém mluvícím kocourkovi Fiškusovi Na malém statku žil děda Pettson sám až do té doby, než od hodné sousedky dostal zvláštní dárek, malého neposedného kocourka. Zí... více


Komentáře (0)

Přidat komentář