Jak změnit svůj život

recenze

Stín olivovníku (2019) 3 z 5 / Ivuska.09
Stín olivovníku

Milovníkům romantiky tentokrát jistě udělá nakladatelství MOBA radost novinkou Stín olivovníku od autorky Jo Thomas. Romantické duše zaujme už samotná obálka knihy, která dokonale ladí s příběhem, jenž najdete uvnitř.

Hlavní hrdinkou je Ruthie Collinsová, která se odhodlá k odvážnému činu. Koupí si statek v jižní Itálii. On-line. Stačí jediné kliknutí a je její. V dnešní době, ve které se technologie neustále vyvíjí, už je prostě možné všechno!

Gratulujeme! Vyhrál/a jste včerejší aukci! Srdce mi vyskočí až do krku a v uších mi hlasitě duní. Co teď budu dělat?

Ano, možná je Ruthie impulzivní, možná prostě jen moc nepřemýšlí a do všeho skočí po hlavě, aniž by zvážila následky. A možná je to nejlepší rozhodnutí, které ve svém životě udělala. Vždycky chtěla udělat něco bláznivého: třeba koupit si "ruinu" a sama si ji opravit. Je pravda, že doma ji nic nedrží. S přítelem se rozešla a rozhodně nemá chuť vracet se ke své matce a jejímu příteli. Chce stát na vlastních nohou a konečně začít pořádně žít svůj vlastní život. Řešení je tedy jednoduché: z Londýna se přestěhuje do Itálie, aniž by statek předem vlastníma očima viděla. Asi je vám jasné, že někde musí být nějaký háček. A máte pravdu: rodina muže, který statek prodal, o prodeji vůbec nic neví. Nejvíce aktivní osobou je vnuk zmíněného muže, jenž se statku (rodinného dědictví) nehodlá jen tak vzdát, což celou situaci pořádně zkomplikuje. Jak se Ruthie nakonec rozhodne? Zůstane v Itálii nebo se nešťastná vrátí domů do Londýna?

Problémy mají ve zvyku člověka následovat, kam se jen hne.

Tohle je přesně ten typ příběhu, ve kterém se hlavní hrdinka pokouší po nevydařeném vztahu začít žít nový život. I Ruthie utekla od problémů a přitom si tak nějak nevědomky vytvořila spoustu dalších. Na toto téma už jsem četla nespočet knih, takže v tomto směru asi nenarazíte na nic, co by vás překvapilo. Na druhou stranu je to milý a pohodový příběh, po kterém ráda sáhnu ve chvíli, kdy jsem unavená ze svého vlastního života. Navíc se téměř od samého počátku rýsuje zajímavá romantická linka, takže pokud máte rádi lehčí formu romantiky, tak tady si přijdete na své. A moc se mi líbí hlavně jedna věc: atmosféra, která z příběhu vyzařuje. Úplně mám chuť odjet do Itálie, protože ty popisy, které zde jsou, jsou malebné a dokonalé. Obecně mohu říct, že je vyprávění hodně popisné. Tempo vyprávění je proto pomalejší, ale na druhou stranu tady rozhodně není kam spěchat.

Pokud i vy patříte k těm čtenářům, kteří si rádi přečtou něco milého, klidného a romantického, tak s tímto příběhem nešlápnete vedle!


Stín olivovníku Stín olivovníku Jo Thomas

Dnes si můžete koupit on-line téměř všechno. Ruthie Collinsová se rozhodla pro statek v Itálii. Když se Ruthie jednoho dne probudí a zjistí, že získala vysněný italský statek, její život se doslova obrátí vzhůru nohama. Okamžit... více


Komentáře (0)

Přidat komentář