Pusa z Albertiny

recenze

Pusa z Albertiny (2024) 5 z 5 / Ivuska.09
Pusa z Albertiny

Čas letních dovolených (a také letních prázdnin) už končí. Nelíbí se vám představa blížícího se podzimu? Raději byste si ještě chvíli užívali letní pohodu? Pak mám pro vás skvělý tip na čtení: pořiďte si román odehrávající se v létě ve Vídni, který nakladatelství MOBA vydalo pod názvem Pusa z Albertiny. Autorem je Vincent Riva. Přiznám se, že toto jméno zatím vůbec neznám. Vypadá to, že Pusa z Albertiny je spisovatelovou prvotinou. O to více jsem byla zvědavá, jaký jeho příběh bude.

Hlavní hrdinkou je Amalia, která už několik let pracuje v advokátní kanceláři. Na svou kariéru se plně soustředí a dřina se jí vyplácí. Čeká ji povýšení! Povede tým zaměřený na německou klientelu. Než se tak skutečně stane, ještě musí zapracovat na svých jazykových schopnostech: potřebuje zdokonalit němčinu. Proto odjíždí do Vídně na jazykový kurz, který pořádá tamní univerzita. Po letech práce se z ní tedy opět stává studentka. V tu chvíli ještě netuší, že ji tento jazykový pobyt úplně změní život. Ve Vídni se seznámí se spoustou lidí a možná dokonce potká i svou životní lásku!

Román mě velmi příjemně překvapil. Má úžasnou atmosféru a je velmi čtivý. Autor se dokázal vyhnout hluchým místům, věřte, že se během čtení nudit nebudete. Já jsem se vždy těšila, až se k jeho vyprávění zase vrátím. Hlavní postavy jsou sympatické, dokázala jsem se do nich plně vcítit – to opravdu oceňuji. Není nic horšího, než když si k postavám nevytvoříte žádný vztah. A i když některé ze zvratů určitě odhadnete (některé věci jsou zkrátka předvídatelné), jiné pro vás budou nečekané. Otáčela jsem stránku za stránkou a vlastně mě překvapilo, že už jsem na konci – a to má román přes tři sta stran! Přesně takováto pohodová vyprávění mám moc ráda. Člověk si u čtení opravdu odpočine a odsune své starosti. Zároveň načerpá pozitivní energii. A přesně to čas od času každý z nás potřebuje.

Máte rádi příběhy plné romantiky? Pak si Pusu z Albertiny určitě nenechte ujít. A já už se teď těším na autorův další příběh, jeho styl psaní mi sedí, takže si ho určitě nenechám ujít!


Pusa z Albertiny Pusa z Albertiny Vincent Riva

Amalia již tři roky pracuje jako advokátka v kanceláři García & Pérez v Barceloně. Tvrdá práce se jí vyplatila. Je povýšena a má vést tým zaměřený na německou klientelu. Ještě předtím je však vyslána do Vídně na letní jazykový kur... více


Komentáře (0)

Přidat komentář