Pusa z Albertiny přehled

Pusa z Albertiny
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539816/bmid_pusa-z-albertiny.jpg 4 7 7

Amalia již tři roky pracuje jako advokátka v kanceláři García & Pérez v Barceloně. Tvrdá práce se jí vyplatila. Je povýšena a má vést tým zaměřený na německou klientelu. Ještě předtím je však vyslána do Vídně na letní jazykový kurz pořádaný Vídeňskou univerzitou. Stává se tak opět studentkou, jako by se o několik let vrátila v čase. Setkává se zde se studenty z celého světa a také s Václavem, pražským studentem druhého ročníku práv. Uprostřed Vídně, sluncem rozpálených habsburských památek a galerií plných báječného umění tak začíná romantický letní příběh, který Amalia vůbec neplánovala…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pusa z Albertiny. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

TinaBookBlog
včera 4 z 5

Advokátka Amalia se vydává na kurz němčiny do Vídně a ve svých 27 letech se opět cítí jako studentka. Na stejný srpnový kurz se vypraví i několik dalších studentů z různých koutů světa. Mezi nimi je i 21 letý Václav. Stane se samozřejmě to, co je nevyhnutelné. Václava a Amálii tak čeká zajímavé prožití letního měsíce.

Romantický příběh plný svobody, lásky, touhy a sexu. To vše obohaceno o krásné popisy Vídně. Takto bych shrnula debutový román autora. Jedná se o oddychový příběh, který se čte lehce a rychle. A to nepatřím mezi romantické duše...
Kniha se pochopitelně neobejde bez spicy scén. Trochu jsem se obávala, jak to bude v podání mužského autora vypadat, ale zbytečně. Vše je popsáno velmi vkusně.
Rušivě na mě působilo rozebírání politiky a období komunistů. Do knihy mi to nezapadalo.

Autor v rozhovoru uvádí, že je příběh trochu inspirován skutečnými událostmi. Zda autor odkazuje pouze na své pobyty ve Vídni nebo v ní někdy potkal svoji Amálii si můžeme jen domýšlet.

Debutový román byl vydán pod pseudonymem. Pro knihu byl také vytvořen playlist.

SirenKa
včera 2 z 5

Můj dojem z této knihy je rozpačitý. Námět příběhu na pozadí Erasmu je fajn, ale kombinace letního románu s rádoby intelektuální přidanou hodnotou je poměrně křečovitá a vsuvky o Havlovi, Masarykovi, EU a pod. mi přišly docela otravné a strojené. A to v podstatě sdílím autorovy "hodnoty". Dohledala jsem, že se jedná o pseudonym, ale ročník 80? vážně?


VeruPopelka
20.08.2024 5 z 5

Chytrá romantická knížka plná mladé energie. Úplně mi připomněla můj Erasmus. Je tam hodně sexu, který je moc hezky napsaný. Taky je vtipná. Některé postavy jsem si úplně zamilovala.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Šarlatový závoj, Hrob na kopci a další knižní novinky (32. týden)

04.08.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Pusa z Albertiny v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených10x
v Doporučených2x
v Knihotéce49x
v Chystám se číst30x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Vincent Riva
česká, 1980
2024  83%Pusa z Albertiny
Skrýt reklamy