Láska a sňatky v Harpers

recenze

Láska a sňatky v Harpers (2024) 4 z 5 / Ivuska.09
Láska a sňatky v Harpers

Znáte autorku Rosie Clarke? Já jsem se s její tvorbou seznámila díky prvnímu dílu série Harpers, který vyšel pod názvem Děvčata z Harpers. Tehdy jsem nevěděla, co mám od knihy čekat. Půjčila jsem si ji v knihovně, protože mě zaujala obálka. Zadní strana však byla bohužel poškozená, takže jsem netušila, o čem přesně autorka vypráví. Nicméně už po pár stránkách jsem věděla, že jsem si opravdu vybrala dobře. Osudy několika dívek, které se setkávají na pracovním pohovoru a záhy se z nich stanou nejen kolegyně, ale také přítelkyně, mě hned zaujaly a já jsem se od příběhu nemohla odtrhnout. Takže vás jistě nepřekvapí, že jsem se těšila na další pokračování – tzn. druhý díl série, který opravdu nedávno vyšel: nakladatelství MOBA ho vydalo pod názvem Láska a sňatky v Harpers.

Opět se setkáte se čtyřmi mladými ženami, se kterými jste se seznámili již v prvním díle: se Sally, Beth, Maggie a Rachel. Jejich osudy se samozřejmě liší – tak jako samotné ženy. Některé jsou zamilované a šťastné, jiné se marně pokouší najít toho pravého a řeší řadu dalších problémů. Jenže tak to chodí i ve skutečném životě. Líbí se mi, že se v příběhu (alespoň částečně) odráží i realita. Život totiž není pohádka a kromě radostí nám přináší i řadu starostí. Naštěstí mají jedna druhou. A ačkoli i mezi přáteli občas dojde k nějaké té šarvátce, nakonec si k sobě ženy zase vždy najdou cestu.

Nebudu tvrdit, že jde o nějaké intelektuální čtení. Je to zkrátka série do nepohody, u které si odpočinete. A i já občas podobný příběh potřebuji a obvykle si ho také dokáži užít. Protože je léto a mnoho z vás se třeba ještě chystá na dovolenou, nebojím se vám obě knihy doporučit: uvidíte, že třeba u vody se vám bude vyprávění skvěle číst! Ale samozřejmě si ho užijete i v teple domova – až se venku zatáhne a přižene se bouřka.

Pokud vám nevadí romantické příběhy o několika hlavních hrdinkách a jejich osudech, tak s touto sérií určitě nešlápnete vedle. Já doufám, že se ještě dočkám dalšího pokračování, protože Sally, Beth, Maggie a Rachel toho určitě ještě mohou spoustu zažít!


Láska a sňatky v Harpers Láska a sňatky v Harpers Rosie Clarke

Londýn, 1913 Děvčata z obchodního domu Harpers na londýnské Oxford Street jsou s novou prací spokojená a jejich životy jsou plné překotných událostí. Sally, Beth, Maggie a Rachel, čtyři mladé ženy, jež spojily troufalé myšlenky s... více


Komentáře (0)

Přidat komentář