Jako slon v porcelánu

recenze

Jako slon v porcelánu (2024) 4 z 5 / EvikU.
Jako slon v porcelánu

Kniha je od začátku členěna na vyprávění z pohledu dvou žen. Adéla a Radana. Tušila jsem, že se to nakonec spojí, jen mi nedošlo nejdřív jak.

Musím říct, že obou život byl zajímavý, ale hodně bolestný. Maličko mě rušilo, že bylo několik kapitol jedna a najednou jsme zase byly u druhé. Tak nějak nečekaně. Jako kdybych četla dvě knihy naráz.

Radana nečekaně otěhotní se svým profesorem z vysoké školy přestože se jejím rodičům nezdá. Je zamilovaná a je to otec jejího dítěte. Postupně sundává růžové brýle. Vždycky to byl proutník a rád se napil. Jako šťastné manželství se to nezdá.

Naproti tomu Adéla, která nemůže zakotvit ve šťastném vztahu a najít toho pravého. V aplikaci Tinder zkouší dávat nové a nové šance novému vztahu. Navíc má starosti s tátou, který je stále v lihu a léčit se jít nechce.

Dokáží obě najít svou lásku, své štěstí v životě? Konec se konečně propojí, ale za mě byl maličko tlačený na emoce… Kniha se četla dobře, ale některé věci mi tam malinko nesedli. I tak je to hezký příběh.


Jako slon v porcelánu Jako slon v porcelánu Anna Moricová

Adéla a Radana. Osudy zdánlivě jiné, ale přitom v něčem až zvláštně podobné. Obě ženy se ocitly ve zcela odlišných životních situacích: Radana se zamilovala do přelétavého profesora na vysoké a otěhotněla. Adéla se stále snaží naj... více


Komentáře (0)

Přidat komentář