Jazyky (bohužel jen) na 366 dní

recenze

Jazyky na 366 dní (2023) 5 z 5 / lenka5837
Jazyky na 366 dní

Jazyky na 366 dní je skvělá kniha nejen pro lingvisty. Očekávala jsem, že se dozvím spoustu zajímavostí o různých jazycích, což se mi splnilo. Nepředpokládala jsem, že bych ji jako učitelka využila ve výuce, ale už po prvním zběžném prolistování mi bylo jasné, že právě takto si představuji ty dokola skloňované "mezipředmětové vztahy". Mnohé příspěvky mi poskytly úplně nový pohled na určité téma a já jsem se s nadšením vrhla do přípravy nové lekce. Učitelé, tento poklad byste opravdu měli mít ve své knihovně.
Nejprve jsem měla v plánu vytrvat a opravdu číst postupně dle kalendáře, ale každý den jsem se přistihla, že po přečtení zajímavosti k příslušnému dni listuji uprostřed a potají čtu další a další. Závěrem zbývá přiznat – opravdu mě mrzí, že kalendářní rok má pouze 365 dní, protože bych se chtěla dozvědět mnohem víc.


Jazyky na 366 dní Jazyky na 366 dní Lucie Gramelová

Kolika jazyky se domluvila královna Viktorie? Podle čeho bylo pojmenováno avokádo? Odkdy se ve španělštině píší obrácené otazníky a proč v němčině každé podstatné jméno začíná velkým písmenem? Vydejte se s námi na dobrodružnou ces... více


Komentáře (0)

Přidat komentář