Jedenáct lhářů

recenze

Jedenáct lhářů (2024) 4 z 5 / lucie.svobodova
Jedenáct lhářů

Na scénu přichází novinář Ben Harper, který se stává svědkem požáru. Hoří opuštěné komunitní centrum. Někdo je tam uvězněný, ale hned ze začátku můžeme vidět, jak díky Benovi tato tajemná postava z místa utíká.

Co se zde stalo?
Kdo za požárem stojí?
Jednalo se o nehodu nebo žhářství?
Kdo byla ta tajemná postava utíkající z místa? Pokud s tím neměla nic společného, proč nepočkala na identifikaci?

Vyhořelé základy ukrývají kostru a informace o zločinu začínají vyplouvat na povrch.
Vyšetřování se ujímá kriminalistka Dani a brzy začnou s Benem zjišťovat, že každý v jejich malém městečku má co skrývat.
Co tato spletitá síť lží a tajemství obnáší?
Čí kostra se v základech nalezla?
Co Dani a Ben nakonec odhalili?

Můžeme si prozradit, že odhalují plno tajemství, která sahají daleko do minulosti.
Tak co se to zde v Haddley děje a dělo?

Jedná se o druhý díl krimi série Ben Harper, který přináší napínavý zážitek plný tajemství. Autor kombinuje prvky thrilleru s klasickou detektivní zápletkou.
Co se týče postav, velmi jsem si oblíbila Dani, jsem zvědavá na 1. díl, co více se dozvím o Benovi.

Knížka se čte dobře, svižně, má krátké kapitoly, není nijak rozvleklá ani překombinovaná. Dva večery a v příběhu máme jasno. Chvílemi mi přišlo, že se některé informace / situace opakují zbytečně několikrát, ale asi proč ne, lepší než listovat zpět, co se vlastně stalo. Jen mi to občas přišlo trochu rušivé. Byly situace, které jsem předvídala a na druhou stranu věci, které mě šokovaly, za mě si zaslouží určitě 3.5/5.

Přiznám se, že předchozí díl jsem prozatím nečetla, ale určitě to v nejbližší možné chvíli napravím a jsem zvědavá, co se o Benovi dozvím, jelikož jsem koukala, že první díl se týká přímo jeho a jeho rodiny . I přes to, že jsem Dvanáct tajemství nečetla, nezaznamenala jsem, že bych měla při čtení vyloženě pocit, že mi chybí nějaké důležité informace, takže si myslím, že je možné číst knihu i samostatně. Ale jak je u sérií běžné, určitě je lepší číst postupně .


Jedenáct lhářů Jedenáct lhářů Robert Gold

Novinář Ben Harper je svědkem požáru, při němž z hořícího domu uteče tajemná postava. Vyhořelé základy odhalí nález kostry a na povrch začnou vyplouvat informace o zločinu, k němuž došlo děsivě blízko Benova domova. Spolu s mladou... více


Komentáře (0)

Přidat komentář